Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024

Παρεμβάσεις στο δάσος Χαμοληάς ... για τη προστασία του …

Στις 2 Ιουνίου ευρισκόμενοι στο παραλιακό μέτωπο της Χαμοληάς διαπιστώσαμε παρεμβάσεις στο άνω μέρος του δάσους Χαμοληάς και αριστερά του Οικισμού Πολυτεχνείου,
 
Φωτογραφήσαμε την περιοχή και ιδού τα τεκμήρια της παρέμβασης:

 
Δεν είμαστε ειδικοί αλλά μας φαίνεται παράδοξο ότι κάποιοι «αρμόδιοι» αποφάσισαν και εκτέλεσαν ένα μάλλον πολυδάπανο και εκτεταμένο πρόγραμμα «καθαρισμού του δάσους» - εκτός του δάσους - εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, χωρίς να πληροφορήσουν τους κατοίκους της περιοχής για τα σχέδιά τους.
 
Μας φαίνεται παράδοξο το γεγονός επίσης ότι εν λόγω δάσος είναι ευάλωτο από τον παρλιακό δρόμο, από τον οποίο διέρχονται χίλιασες αυτοκίνητα κάθε εβδομάδα – αν και αδιέξοδος – και δεν έχει επέμβει κανείς για να αποψιλώσει τη βλάστηση στις παρυφές του δρόμου που είναι δυνητικά επικίνδυνη και έγινε η παρέμβασή στο προαναφερθέν σημείο. Ο μελετητής και εκείνοι που αποφασίζουν έχουν εντοπίσει άλλα σημεία που καθιστούν το δάσος ευάλωτο; Τι προτείνουν και σε ποιόν;
 
Θέτουμε και πάλι τα εξής ερωτήματα και ζητούμε έγκυρες απαντήσεις από επίσημα χείλη:
-       Ποια ήταν και είναι η αιτιολόγηση του έργου αποψίλωσης; Που έχουν δημοσιοποιηθεί τα σχέδια, οι στόχοι και η φύλαξη καθ΄ όλη τη διάρκεια της επικίνδυνης περιόδου;
-       Ποιος ήταν ο φορέας εκτέλεσης του έργου, Ποιος ήταν ο εργολάβος; Ποια είναι η πιστοποίησή του;
-       Ποια ήταν η προϋπολογισθείσα δαπάνη;
-       Ποια ήταν η διάρκεια του έργου και πότε έλαβε χώρα;
-       Που πήγε η καύσιμη ύλη που απομακρύνθηκε και πως μεταφέρθηκε;
-       Πρόκειται για συνεχές και κυλιόμενο έργο ή έγινε άπαξ και κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον;
-       Συνδέονται τα έργα αποψίλωσης με τους δασικούς χάρτες;
-       Ποια ήταν η συμμέτοχή του δήμου Μαρκοπούλου;
 
Ίσως κάποιος άλλος να έθετε και άλλα ερωτήματα.
 
Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής επιζητούμε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και το δήμο. Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει.
 
Και το μέγα ερώτημα είναι γιατί;

    ΥΓ: Δείτε μια νεότερη φωτογραφία των αποψιλώσεων, της 21ης Ιουνίου 2024
           

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Οι ημέρες περνούν αλλά το πρόβλημα του δημοτικού φωτισμού στο κάτω τμήμα του Οικισμού παραμένει …

Λόγω των έργων του ΔΕΔΔΗΕ και τουλάχιστον από τη 1η Ιουνίου διαπιστώσαμε ότι ο δημοτικός φωτισμός λειτουργούσε συνεχώς και την ημέρα.
 
Από τότε δεν αποκαταστάθηκε η αυτόματη λειτουργία του δημοτικού φωτισμού. Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Ημερολόγιο του Οικισμού η https://vravronapoly.blogspot.com/2024/06/blog-post_11.html .
 
Απευθύνουμε έκκληση στον ΔΕΔΔΗΕ και στον δήμο να συνεργαστούν για την άμεση επίλυση του προβλήματος και να τοποθετηθεί το προστατευτικό τζαμαρία στο ρολόι του φωτισμού για την προστασία του γενικού διακόπτη.

ΥΓ: Φαίνεται το πρόβλημα να λύθηκε στις 19 ή 20 Ιουνίου 2024

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

Εφαρμογή των Νόμων, Πολιτική Προστασία, λογική, αντιδράσεις των πολιτών …

Όλοι, μα όλοι οι πολίτες ταρακουνήθηκαν πολύ από τα σχέδια της κυβέρνησης για την πυροπροστασία.
 
Είναι αλήθεια ότι ο σχετικός Νόμος ψηφίστηκε το 2023 αλλά οι αρμόδιοι και η επιτελική κυβέρνηση τον αγνόησαν επί ένα έτος. Ξαφνικά τους ήρθε η ιδέα – παραμονές των ευρωεκλογών σημειώστε – να απαιτηθεί από τους πολίτες συμμόρφωση, η οποία συνεπάγεται έξοδα, υποδομές, οργάνωση των δήμων, συνεπακόλουθα και μηχανισμούς υποβοήθησης της συμμόρφωσης προς τις επιταγές του Νόμου, ελεγκτικούς μηχανισμούς …
 
Πριτς. Όλα αυτά τακτοποιημένα μόνον στους νοσηρούς εγκέφαλους ανεύθυνων αρμοδίων και κρυπτομένων υπό την ανωνυμία δημόσιων υπάλληλων που οσμίζονται δωράκια, οφέλη, λαδώματα και άλλα κόλπα με τα συνήθεις εξελίξεις.
 
Αποτέλεσμα. Συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών και τελικώς όλα παραπέμφθηκαν για τις μετά τις εκλογές περιόδους. Ω, τι αναμενόμενο!
 
Δείτε μερικές εικόνες πυροπροστασίας σε πρότυπο Οικισμό …
 
 
Θαυμάσια. Ανοίξαμε και περιμένουμε τους εμπρηστές.
 
Μη ρωτάτε πότε θα απομακρυνθούν τα κλαδέματα, Αυτά μόνον ο Θεός τα γνωρίζει.
 
Τις εικόνες αφιερώνουμε στους κκ. Κικίλια, Σκανδαλάκη, Πιερρακάκη, Φλωριδη, Κεραμέως, Λιβάνιο, Βορίδη, Σκέρτσο, Κουτνατζή, Δραμαλιώτη, Κοντογεώργη και όσους στη κυβέρνηση και στα παρακλάδια της πιστεύουν ότι έλαβαν τα καλλίτερα μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών με ή χωρίς ανθρώπινα θύματα,
 
Αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτε. Η κυβέρνηση ακόμα και ύστερα από 5 χρόνια διστάζει να απαιτήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους να τιμούν το όρκο τους και να συμπεριφέρονται ως πραγματικοί επαγγελματίες και όχι ως επικυρίαρχοι επί των πολιτών που τους σιτίζουν, ενώ έχουν εξασφαλισμένο ακόμα και το ατιμώρητο.

Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2024

Οι άθλοι του ΔΕΔΔΗΕ κατά την υπογειοποίηση της γραμμής μεσαίας τάσης …

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από τα σημεία των οδών Αριάδνης και Αίγλης, όπου πέρασε η λαίλαπα του ΔΕΔΔΗΕ για των συνεργαζομένων εργολάβων, προκειμένου να υπογειοποιήσει γραμμές μεσαίας τάσεως …
 
 
Η κα Μελά του ΔΕΔΔΗΕ σε επιστολή της 12ης Ιουνίου (υπογράφει κ. Κ. Γιοσαφάκης) , δήλωσε το πέρας των έργων, τα βρήκε όλα τέλεια και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά του ΔΕΔΔΗΕΗ για τα επιτεύγματά τους.
 
Υποστηρίζουμε- κανείς όμως δε συμμερίζεται μέχρι τώρα τις απόψεις μας – να κινητοποιηθεί η Νομική Υπηρεσία του δήμου Μαρκοπούλου για να βάλει στη θέση του τον παράλογο ΔΕΔΔΗΕ που συμπεριφέρεται ως επικυρίαρχος και αυθέντης.

Τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων αποτυπώνονται σε επιστολή του έστειλε ο Σύνδεσμος κάτοικων του Οικισμού στις 7 Ιουνίου 2024 και μπορούν να βεβαιώσουν τα συνεργεία του δήμου που εργάστηκαν σκληρά για να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι παράλογες διακοπές υδροδότησης.

Τρίτη, Ιουνίου 11, 2024

Έγινα ο καντηλανάφτης του κάτω τμήματος του Οικισμού …

 Στις 1 και 2 Ιουνίου διαπιστώσαμε ότι ο δημοτικός φωτισμός στο κάτω τμήμα του Οικισμού ήταν σε λειτουργία.
 
Δεν είμαστε παρόντες την εβδομάδα που ακολουθήσε, αλλά στις 9 Ιουνίου, όταν επιστρέψαμε διαπιστώσαμε ότι και πάλι ο φωτισμός ήταν την ημέρα σε λειτουργία. Πήγαμε στην κολώνα και διαπιστώσαμε ότι το ειδικό κουτί με τον διακόπτη, είχε τοποθετηθεί υψηλότερα. Το προστατευτικό τζαμάκι έλειπε και ο διακόπτης ήταν εκτεθειμένος. Αλλάξαμε τη θέση του διακόπτη και ο φωτισμός έσβησε. 


Το βραδάκι διαπιστώσαμε ότι ο φωτισμός δεν αποκαταστάθηκε αυτόματα.  Η ίδιες κινήσεις έγιναν τη Δευτέρα. Τηλεφωνήσαμε στο δήμο και αναφέραμε το γεγονός. Υποσχέθηκαν επίλυση. Τα ίδια και την Τρίτη 11 Ιονίου.
 
Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το πρόβλημα ανάγεται στα έργα που εκτελεί ο ΔΕΔΔΗΕ. Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν έχει επαγγελματισμό και υπευθυνότητα; Όλα στα πόδι από σκιτζήδες με πτυχία και διασυνδέσεις. Ντροπή.

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024

Μια μικρή διαρροή νερού στην Αίγλης …

Για περισσότερο από 10 ημέρες υπάρχει μια μικρή σχετικά αλλά προφανής διαρροή νερού στο μέσον της οδού Αίγλης επί της Πολύτεχνου.
 
 
Προφανώς την προκάλεσε βαρύ όχημα.
 
Ίσως να έχει ήδη ειδοποιηθεί ο δήμος. Ελπίζουμε να διορθωθεί η βλάβη σύντομα,

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024

Χωρίς πυρασφάλεια η μόνη περιοχή της Ανατολικής Αττικής με δίκτυο πυρασφάλειας …

Ο Οικισμός Πολυτεχνείου στη Χαμοληά Βραυρώνος του δήμου Μαρκοπούλου, έχει από της ιδρύσεώς του δίκτυο παροχής νερού για πυρασφάλεια. 

Εδώ και ένα μήνα ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε χωρίς να ενημερώσει κανένα να υπογειοποιήσει γραμμές μεταφοράς μεσαίας τάσης εντός του Οικισμού. 

Άρχισε λοιπόν να σκάβει με μηχανήματα και ω του θαύματος κατέστρεψε περισσότερες από 5 φορές το δίκτυο ύδρευσης του Οικισμού. 

Αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Οικισμού, παρά τις προσπάθειες των ιδίων και των συνεργείων του δήμου, να στερούνται συνεχούς παροχής νερού και φυσικά το δίκτυο πυρασφάλειας να είναι χωρίς νερό. 

Πρέπει άμεσα το υπ. Κλιματικής Κρίσεως &ΠΠ, το ΥΠΕΝ, η Περιφέρεια, ο δήμος Μαρκοπούλου, το Δασαρχείο Πεντέλης, να κινητοποιηθούν άμεσα και να βρουν τρόπους αντικατάστασης του συστήματος πυρασφάλειας, δεδομένων των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται. 

Πρώτο μέτρο είναι η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας όλων πλην κατοίκων στην περιοχή, η στάθμευση μονάδων  μεταφοράς νερού με κανονάκια εκτόξευσης, στάθμευση 3-5 μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, αστυνομικές περιπολίες, και κινητοποίηση όλων των κατοίκων, προς αποφυγή κάθε εργασίας και δραστηριότητας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το δάσος της Χαμοληάς,

Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2024

Σήμερα 5η Ιουνίου 2024, Διεθνής Ημέρα Περιβάλλοντος … να σωθεί ο Ερασίνος ...

Μέχρι σήμερα δυστυχώς το δράμα του Ερασίνου δεν έχει απασχολήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Χαμοληάς, του τρίτου διαμερίσματος του δήμου Μαρκοπούλου. 

Σήμερα και από αυτό το σημείο ζητούμε να ενσκήψουν οι πολίτες σε ένα παράλογο έργο που προωθεί η επιτελική κυβερνηση χωρίς λόγο και αίτια στην Ανατολική Αττική από το 2020, το κατ΄ ευφημισμό "αντιπλημμυρικό Ερασίνου".  

Επισκεφθείτε το Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος για να παρακολουθήστε το δράμα του ανυπεράσπιστου αρχαίου μικρού γλυκού ποταμού Ερασίνου - βλέπετε https://attikoparko.blogspot.com/2024/06/5-2024.html  

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024

Αντιπυρική ζώνη στο δάσος της Χαμοληάς …

Το είδαμε κάνοντας μπάνιο στην ακόμα καθαρή και δελεαστική θάλασσα της Χαμοληάς.

Μας προξένησε απορία, αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε την περιοχή και να αποτιμήσουμε το αποτέλεσμα.

Δυστυχώς κανένας άλλος δεν έχει μέχρι σήμερα σχολιάσει το γεγονός και κανένας ίσως δεν είχε το χρόνο να ρωτήσει τα συνεργεία ποια είναι τα σχέδια αντιπυρικής προστασίας, ποιος τα εκπόνησε, ποιος τα υλοποίησε και ποια είναι τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Αποστείλαμε σχετική επιστολή στο Δασαρχείο Πεντέλης και άλλους αρμοδίους και αναμένουμε απαντήσεις …

Θα επανέλθουμε …