Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

Εφαρμογή των Νόμων, Πολιτική Προστασία, λογική, αντιδράσεις των πολιτών …

Όλοι, μα όλοι οι πολίτες ταρακουνήθηκαν πολύ από τα σχέδια της κυβέρνησης για την πυροπροστασία.
 
Είναι αλήθεια ότι ο σχετικός Νόμος ψηφίστηκε το 2023 αλλά οι αρμόδιοι και η επιτελική κυβέρνηση τον αγνόησαν επί ένα έτος. Ξαφνικά τους ήρθε η ιδέα – παραμονές των ευρωεκλογών σημειώστε – να απαιτηθεί από τους πολίτες συμμόρφωση, η οποία συνεπάγεται έξοδα, υποδομές, οργάνωση των δήμων, συνεπακόλουθα και μηχανισμούς υποβοήθησης της συμμόρφωσης προς τις επιταγές του Νόμου, ελεγκτικούς μηχανισμούς …
 
Πριτς. Όλα αυτά τακτοποιημένα μόνον στους νοσηρούς εγκέφαλους ανεύθυνων αρμοδίων και κρυπτομένων υπό την ανωνυμία δημόσιων υπάλληλων που οσμίζονται δωράκια, οφέλη, λαδώματα και άλλα κόλπα με τα συνήθεις εξελίξεις.
 
Αποτέλεσμα. Συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών και τελικώς όλα παραπέμφθηκαν για τις μετά τις εκλογές περιόδους. Ω, τι αναμενόμενο!
 
Δείτε μερικές εικόνες πυροπροστασίας σε πρότυπο Οικισμό …
 
 
Θαυμάσια. Ανοίξαμε και περιμένουμε τους εμπρηστές.
 
Μη ρωτάτε πότε θα απομακρυνθούν τα κλαδέματα, Αυτά μόνον ο Θεός τα γνωρίζει.
 
Τις εικόνες αφιερώνουμε στους κκ. Κικίλια, Σκανδαλάκη, Πιερρακάκη, Φλωριδη, Κεραμέως, Λιβάνιο, Βορίδη, Σκέρτσο, Κουτνατζή, Δραμαλιώτη, Κοντογεώργη και όσους στη κυβέρνηση και στα παρακλάδια της πιστεύουν ότι έλαβαν τα καλλίτερα μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών με ή χωρίς ανθρώπινα θύματα,
 
Αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτε. Η κυβέρνηση ακόμα και ύστερα από 5 χρόνια διστάζει να απαιτήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους να τιμούν το όρκο τους και να συμπεριφέρονται ως πραγματικοί επαγγελματίες και όχι ως επικυρίαρχοι επί των πολιτών που τους σιτίζουν, ενώ έχουν εξασφαλισμένο ακόμα και το ατιμώρητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: