Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024

Χωρίς πυρασφάλεια η μόνη περιοχή της Ανατολικής Αττικής με δίκτυο πυρασφάλειας …

Ο Οικισμός Πολυτεχνείου στη Χαμοληά Βραυρώνος του δήμου Μαρκοπούλου, έχει από της ιδρύσεώς του δίκτυο παροχής νερού για πυρασφάλεια. 

Εδώ και ένα μήνα ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε χωρίς να ενημερώσει κανένα να υπογειοποιήσει γραμμές μεταφοράς μεσαίας τάσης εντός του Οικισμού. 

Άρχισε λοιπόν να σκάβει με μηχανήματα και ω του θαύματος κατέστρεψε περισσότερες από 5 φορές το δίκτυο ύδρευσης του Οικισμού. 

Αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Οικισμού, παρά τις προσπάθειες των ιδίων και των συνεργείων του δήμου, να στερούνται συνεχούς παροχής νερού και φυσικά το δίκτυο πυρασφάλειας να είναι χωρίς νερό. 

Πρέπει άμεσα το υπ. Κλιματικής Κρίσεως &ΠΠ, το ΥΠΕΝ, η Περιφέρεια, ο δήμος Μαρκοπούλου, το Δασαρχείο Πεντέλης, να κινητοποιηθούν άμεσα και να βρουν τρόπους αντικατάστασης του συστήματος πυρασφάλειας, δεδομένων των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται. 

Πρώτο μέτρο είναι η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας όλων πλην κατοίκων στην περιοχή, η στάθμευση μονάδων  μεταφοράς νερού με κανονάκια εκτόξευσης, στάθμευση 3-5 μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, αστυνομικές περιπολίες, και κινητοποίηση όλων των κατοίκων, προς αποφυγή κάθε εργασίας και δραστηριότητας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το δάσος της Χαμοληάς,

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μία ζωή μπανανιστάν. Φυσικά ούτε ποινές θα υπάρξουν, ούτε έρευνα, ούτε καν απολογία. Κατά τ'άλλα Ελλάδα 2.0 κλπ... Το 2099 ίσως. Μέχρι τότε το κράτος της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας. Βοήθεια μας!