Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 08, 2020

Μεθεόρτια …

Τώρα που πέρασαν οι γιορτές μπορούμε νομίζω ασφαλώς και χωρίς αντιρρήσεις να επανέλθουμε στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον Οικισμό μας.

Πολλοί φρόντισαν να κάνουμε γιορτές παρέα με τη νέα, θαλερή, εύρωστη, πλούσια και αξιοσέβαστη πλέον μικροχωματερή της οδού Αίγλης. Η σημερινή της μορφή ανάγεται στις ημέρες του Πάσχα του 2019 και επί δημαρχίας του καλύτερου δήμαρχου που πέρασε από το Μαρκόπουλο, του αξέχαστου και μοναδικού κ. Σωτήρη Μεθενίτη – νυν Περιφερειακού Συμβούλου!

Απλά, παρά την ηλικία της και τις πολλές διαμαρτυρίες, δημιουργήθηκε με συσσώρευση  κλαδιών, στρωμάτων και άλλων αντικειμένων που οι περίοικοι εναποθέτουν με ευλάβεια, αλλά και πολλοί διερχόμενοι που καταφθάνουν εποχούμενοι και αφήνουν το κάτι τις τους ως συνδρομή και φόρο τιμής στην βλαχοαρχοντιά τους. Παρά τις πάμπολλες παραστάσεις προς το Σύνδεσμο, το δήμαρχοι Μεθενίτη και από τη 1η Σεπτεμβρίου στο νέο δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Κώστα Αλλαγιάννη, η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Πριν τις εορτές ο δήμος απομάκρυνε τα συσσωρευμένα επί μήνες σκουπίδια από το παραλιακό μέτωπο και τους δημοτικούς δρόμους της Χαμοληάς, αλλά θεώρησε ότι οι κάτοικοι του Οικισμού πρέπει να περάσουν τις άγιες ήμερες με τα σκουπίδια τους παρέα.

Ασφαλώς πρωτίστως την ευθύνη φέρουμε εμείς οι κάτοικοι που πετάμε ότι θέλουμε όποτε θέλουμε και τελικά όπου θέλουμε, ακόμα και αν τα σκουπίδια κοσμούν το δρόμο μας ή το δρόμο των άλλων.

Το αίσχος αυτό της οδού Αίγλης πρέπει να πάρει τέλος, Ο ένας κάδος σκουπιδιών πρέπει να επανέλθει πάραυτα στην έδρα του στην οδό Δανάης και να ελεγχθούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν το δημόσιο χώρο.

Όπως έχουν πει από τις 11 Αύγουστου 2019 – βλέπετε  https://vravronapoly.blogspot.com/2019/08/blog-post.html - πρέπει επίσης να προσπαθήσουμε να πείσουμε το δήμο ή να αυτοχρηματοδοτήσουμε την κατασκευή μιας συστοιχίας υπογείων κάδων απορριμμάτων στο παρτέρι στη γωνία της οδού Αριάδνης και Πολυτεχνείου, σημείο εξόδου από τον Οικισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: