Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020

Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Οικισμού Πολυτεχνείου …

Πραγματοποιήθηκε στη ταβέρνα της περιοχής η προγραμματισμένη ΓΣ του Συνδέσμου στις 26 Ιανουαρίου ενεστώτος έτους 2020.

Κύλισε ήρεμα, χωρίς τίποτε το ουσιαστικό κατά τη γνώμη μας. Εξηγούμεθα:
  • .     Παραβρέθηκαν περί τα 30 άτομα. Οι γνωστοί συνήθεις συμμετέχοντες
  • .     Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός, αλλά δεν δόθηκαν επαρκείς διευκρινίσεις. Το κλίμα δεν επέτρεπε ερωτήσεις
  •       Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα, αλλά και πάλι δεν υπήρξε επαρκής αιτιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης. Ασφαλώς και το απελθόν ΔΣ έκανε αξιόλογο έργο στη διάρκεια της θητείας του και αναγνωρίστηκε από όλους, αλλά παρέμειναν σε εκκρεμότητα πολλά σημεία, ίσως λόγω της απρόσμενης παραίτησής του κατά τη διάρκεια ΓΣ (βλέπετε αναφορές στο Ημερολόγιο)
  • .     Συζητήθηκε το πρόβλημα των σκουπιδιών. Δυστυχώς συγχέεται με το πρόβλημα των κλαδιών και των υπολειμμάτων κήπου και ογκωδών παλαιών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα , μπάζα, κα) που οι καλοί Οικιστές βάζουν στις γωνίες των δρόμων όποτε γουστάρουν. Υποδείξαμε να ζητηθεί (πάντοτε εγγράφως) από το δήμο  αποκομιδή των πράσινων κάδων μια φορά την εβδομάδα τους χειμερινούς μήνες και κάθε Παρασκευή και Δευτέρα πρωί τους θερινούς, με παράλληλο περιορισμό των σκουπιδιών των Οικιστών. Αυτός  θα επιτευχθεί αν τα οργανικά κατάλοιπα πηγαίνουν σε ειδικό δοχείο κομποστοποίησης  σε ένα σημείο του κήπου ή ένα απλά μικρό λάκκο. Μάλλον δεν έγινε κατανοητό το πρόβλημα. Ο ΓΓ κ. Γεώργιος Κοτούλας και εμείς δηλώσαμε ότι το κάνουμε από χρόνων.
  • .     Σχετικά με τα πούσια τις αυλές με πεύκα που είναι πρόβλημα, προτείναμε τη φύτευση δίπλα σε κάθε αυτοφυές πεύκο μιας κουκουναριάς εις αντικατάσταση ύστερα από 15-20 χρόνια - αλλά  αμφιβάλλουμε αν έγινε κατανοητή ή αποδεκτή η πρότασή μας). Δεν υπήρχε χρόνος ούτε και το κλίμα ήταν κατάλληλο να αναφερθούμε στις ενέργειές μας προς τη Πολιτική Προστασία (μάλιστα δώσαμε και κατάθεση σε εισαγγελέα) για τη ευθύνη συστηματικής απομάκρυνσης των καταλοίπων βλάστησης τους θερινούς μήνες με οδηγίες και μηχανισμό από την ΠΠ και το δήμο
  • .     Η παλιά πρότασή μας για γενικό καθαρισμό του Οικισμού 2 φορές το χρόνο, πριν το Πάσχα και στο τέλος του καλοκαιριού, δε συζητήθηκε. Προτάθηκε η ανάγκη καθαρισμού του παραλιακού μετώπου, με τη βοήθεια φορέων του δήμου Μαρκοπουλου
  • .     Το θέμα της ύδρευσης δίχασε και πάλι τους παρευρισκόμενους. Όλοι θέλουν λύσεις αλλά  κανείς δε θέλει να ασχοληθεί σοβαρά. Ο κ. Τζιράνης ΓΓ του ΣΥΝΠΕ είπε ότι έγιναν επαφές του ΣΥΝΠΕ με το δήμο για την παραχώρηση του δικτύου ύδρευσης στο δήμο και ετοιμάζεται σχετική επιστολή. Δε μίλησε καθόλου για το χρέος προς το δήμο (πλέον του 1.000.000 €) και την αναμενόμενη εκδίκαση της διαφοράς με την ΕΥΔΑΠ (περί την άνοιξη του 2020) που θα είναι λογικά εις βάρος του ΣΥΝΠΕ.
  • .     Επαναφέραμε στη ΓΣ  την πρότασή που είχαμε κάνει γραπτώς προς το απελθόν ΔΣ, για την ανάληψη της διαχείρισης της ύδρευσης από το Σύνδεσμο. Άμεση υπήρξε η αντίδραση του κ. Α. Χατζηιωσήφ, ο οποίος μίλησε για «εγκληματική» εξέλιξη, διατύπωση που προκάλεσε την εύλογη έκρηξη μας. Ο κ. ΑΧ, είπε επίσης ότι η πρότασή μας συζητήθηκε στο ΔΣ και απορρίφθηκε Εμείς πάντως ούτε κληθήκαμε να παρουσιάσουμε την πρότασή μας ούτε και λάβαμε γραπτή απάντηση. Η παρέμβαση του κ. ΑΧ υπήρξε καθοριστική. Το προεδρείο σιώπησε και το κλίμα που δημιουργήθηκε δεν επέτρεψε την ανταλλαγή απόψεων (ΣΣ: Η πρότασή μας διευκρίνιζε ότι επρόκειτο για προσωρινή λύση που θα εξασφάλιζε την πληρωμή των υποχρεώσεων προς το δήμο, θα επέτρεπε έλεγχο της ποιότητας του νερού και δεν θα αναλάμβανε καμιά ευθύνη για το τι συνέβη μέχρι την ημερομηνία εκχώρησης της διαχείρισης από τον ΣΥΝΠΕ. Με το τρόπο αυτό θα εξασφαλίζονταν και σημαντικοί πόροι υπέρ του Συνδέσμου και του Οικισμού).
  • .     Το νέο ΔΣ δεν παρουσίασε πρόταση διαχείρισης και ενεργειών του για το επόμενο χρονικό διάστημα του ενός έτους. Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση σοβαρής προσέγγισης στα θέματα που αφορούν τον Οικισμό. Και είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μονίμως συζητούνται
  • .    Θεωρούμε ατυχή την επιλογή της ταβέρνας για τη διενέργει της ΓΣ, άποψη που μεταφέραμε στους αρμοδίους. Η ταβέρνα μας κέρασε τελικά τους καφέδες που παράγγειλε ο καθένας (τουλάχιστον εγώ). Λόγω χρονικών υποχρεώσεων της ταβέρνας, η ΓΣ έληξε άδοξα την προκαθορισμένη από τη ταβέρνα ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: