Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020

Άρτον και θεάματα εν Χαμοληά …

Η είδηση ανακοίνωση του Συνδέσμου Οικισμού Πολυτεχνείου: 

…. Κυρίες, Κύριοι,
 Με ήδη περισσότερες από εβδομήντα συμμετοχές οικιστών (και περίπου 80+ αν συνυπολογίσουμε και τους καλεσμένους μας) θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ανταπόκριση σας.
 Επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι σας περιμένουμε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11.30, στο ταβερνάκι της γειτονιάς μας, για την κοπή της πίττας μας.

Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται σχετικά πρόσφατα από τον Σύνδεσμο έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία, κάτι που έχει να συμβεί σχεδόν 15 χρόνια.

Στις Γενικές Συνελεύσεις οι συμμετοχή στις καλύτερες των περιπτώσεων περιορίζεται σε 30-40 άτομα και ενώ συζητούνται μεγάλης σημασίας θέματα για τον Οικισμό. Δυστυχώς και οι παρόντες είναι πάντοτε σχεδόν οι ίδιοι.

Είμαστε της άποψης ότι αυτές οι κοινωνικές εκδηλώσεις είναι ευπρόσδεκτες και αποτελεσματικές εφόσον υπάρχει ένα καλό κλίμα συμβίωσης, αλληλοκατανόηση, κοινοί στόχοι, ευγενική και πολιτισμένη συμπεριφορά και κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οικισμός και η περιοχή του.

Ο καθένα μπορεί να αναρωτηθεί αν οι προϋποθέσεις αυτές ισχύουν και αν πράγματι οι οικιστές εμφορούνται από τις ίδιες αρχές και προσεγγίσεις.

Οι διαφωνίες είναι πάντοτε αποδεκτές και συμβάλλουν αποφασιστικά στην καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων. Η αδιαφορία, η περιορισμένη συμμετοχή, η καχυποψία, απέναντι σε θέματα ηθικής τάξεως και κανόνων λογικής όμως δεν οδηγούν πουθενά. Τα προβλήματα επιτείνονται και οι αποφάσεις γίνονται δυσκολότερες και έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επίλυσης εφόσον δεν αντιμετωπίζονται στην ώρα τους.

Ελπίζουμε η εκδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου να έχει επιτυχία και οι συνδαιτημόνες να περάσουν καλά. Τα προβλήματα όμως απαιτούν λύσεις και οι λύσεις στενή συνεργασία και αυτό δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: