Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2020

Και δίκαιο και ηθικό ...

Κάθε χρόνο ο Συνεταιρισμός Πολυτεχνείου (ΣΥΝΠΕ) που διαχειρίζεται την ύδρευση του Οικισμού, πρέπει να εισπράττει περίπου 80.000 €, από την κατανάλωση νερού. 

Από το ποσό αυτό το μισό περίπου πρέπει να κατατίθεται αμέσως στο δήμο Μαρκοπουλου προκειμένου να αποζημιωθεί ο προμηθευτής νερού, εν προκειμένω η ΕΥΔΑΠ, ενώ το υπόλοιπο παραμένει στο ταμείο του ΣΥΝΠΕ. 

Από το επί πλέον ποσό που εισπράττεται από τους καταναλωτές πληρώνονται εργασίες αποκατάστασης του δικτύου σε περίπτωση βλαβών, διαρροών και αντικατάσταση τυχόν τμημάτων του αν είναι αναγκαίο. Επίσης υπηρεσίες καταμέτρησης, διανομής των αποδείξεων κατανάλωσης, και άλλα έξοδα διαχείρισης. 

Λογικά μετά την απόσβεση όλων των εξόδων παραμένει ένα ποσό και θα πρέπει να βρίσκεται στο ταμείο του ΣΥΝΠΕ. Όσο μικρό και αν είναι το ποσό αυτό, σε ορίζοντα 20ετίας θα πρέπει στα χέρια του ΣΥΝΠΕ να βρίσκεται ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό. Το ποσό αυτό είναι δίκαιο και ηθικό να διατίθεται για έργα φροντίδας του Οικισμού ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, πράγμα που όμως δε συμβαίνει. 

Κανονικά βέβαια θα έπρεπε οι καταναλωτές να λαμβάνουν τον ετήσιο απολογισμό της διαχείρισης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ. 

Είναι πλέον καιρός και μετά το διαχειριστικό έλεγχο του ΣΥΝΠΕ του 2018 που πραγματοποίησε η Διαχειριστική Επιτροπή του Συνεταιρισμού και των καταγγελιών που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, οι κάτοικοι του Οικισμού, μέλη του ΣΥΝΠΕ ή όχι να απαιτήσουν διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση της ύδρευσης του Οικισμού. 

Εμείς απευθυνθήκαμε εντός του 2020, 2 φορές στον ΣΥΝΠΕ για θέματα ύδρευσης, αλλά δε λάβαμε απάντηση. Για το ίδιο θέμα απευθύνανε επιτολές και στο Σύνδεσμο του Οικισμού, αλλά και πάλι εισπράξαμε σιωπή. 

Το Νοέμβριο του 2020 ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον πρόεδρο του ΣΥΝΠΕ κ Γουργιώτη, ο οποίος μας ζήτησε να επικοινωνήσουμε μετά τις γιορτές λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. 

Αναμένουμε λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: