Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021

Αποψιλώσεις στα πλαίσια προληπτικών μέτρων κατά των πυρκαγιών …

Εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα άρχισαν στον Οικισμό Πολυτεχνείου αποψιλώσεις μη περιφραγμένων οικοπέδων. 

Δεν είδαμε κανένα αρμόδιο να είναι παρών. Δε μάθαμε επισήμως από το δήμο ή την Πολιτική Προστασία ποιο είναι το πρόγραμμα, ποιοι είναι οι στόχοι του, ποιος το υλοποιεί, πόσο θα διαρκέσει, πόσο θα κοστίσει και πότε θα ολοκληρωθεί.

Βέβαια αυτές οι δουλειές δε γίνονται κατακαλόκαιρο αλλά τον Μάρτιο και Απρίλιο. Και σε συνεργασία με του κατοίκους, ώστε να αποψιλώνονται ταυτόχρονα και τα οικόπεδα που είναι περιφραγμένα και έχουν εντός τους οικίες ή όχι.

Υπερβολές απουσία επιστημονικής προσέγγισης ... 

Στο τεχνικό μέρος, βλέπουμε ογκώδη ακατάλληλα μηχανήματα που κόβουν αυθαίρετα δένδρα για να εισχωρήσουν στο οικόπεδο ή ξύρισμα κυριολεκτικώς σε θυμάρια και πολύ χαμηλούς θάμνους. Ένας άνθρωπος κάνει τα πάντα. Η αποψιλωμένη πράσινη μάζα συσσωρεύεται στις άκρες των οικοπέδων και επί των δρόμων και παραμένει επί μέρες, πριν απομακρυνθεί. Φορτώνεται κάποια απροσδιόριστη στιγμή  σε μεγάλους κάδους ή φορτηγά και απομακρύνεται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ελληνική προσέγγιση στον επαγγελματισμό ...

Ο χειριστής του ογκώδους μηχανήματος που επιχειρεί στη γειτονία μας λέει ότι μεταφέρονται σε κάποιο σημείο όπου υπάρχει θρυμματιστής. Δε γνωρίζουμε αν αληθεύει.

Στείλαμε μηνύματα και προς τον δήμο Μαρκοπούλου και την ΠΠ του δήμου, αλλά δεν απαντούν. Δεν απαντά και η ΠΠ προς την οποία υποδείξαμε την απουσία πληροφόρησης των κατοίκων και εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας για την καταλληλότητα των σχεδιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: