Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Ιουνίου 05, 2021

5η Ιουνίου: Ημέρα Περιβάλλοντος ...

Θαυμάσαμε τις δραστηριότητες των κατοίκων του Οικόσημού μας για το Περιβάλλον.

Δε ξέρουμε αν υπάρχει τρόπος να συγκινηθούν οι κάτοικοι του θαυμάσιου ετούτου τόπου να ασχοληθούν με τα θέματα προστασίας της φύσεως, όπως για παράδειγμα το αποχετευτικό, ο αγωγός επεξεργασμένων λυμάτων που θα εκβάλει στη Χαμοληά, το αντιπλημμυρικό του Ερασίνου που θα καταστρέψει το θαυμάσιο οικοσύστημα του αρχαίου ποταμού, το βιότοπο της Βραυρώνος και την περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 και άλλα ...

Δεν ακούσαμε πότε κάποιον να μιλά για το Προεδρικό Διάταγμα 199 του 2003 που προστατεύει - εις μάτην; - την περιοχή του ανατολικού Μαρκοπούλου και περιλαμβάνει τη Χαμοληά. Δεν απασχολούν βέβαια ούτε τα θέματα της ρύπανσης της θάλασσας του Νοτίου Ευβοϊκού από τα όμβρια ύδατα του συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο και μέσω του Ερασίνου καταλήγουν στον Βιότοπο της Βραυρώνος.  

Δεν απασχολεί επίσης το γεγονός ότι στο Νότιο Ευβοϊκό θα καταλήξουν περισσότεροι από 10 υποθαλάσσιοι αγωγοί επεξεργασμένων λυμάτων και δεν έχει εκπονηθεί καμία μελέτη πιθανής υποβάθμισης του Κόλπου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σας κουράσαμε είμαστε σίγουροι. Αυτά και άλλα πρέπει να απασχολήσουν τους κατοίκους της περιοχής και να απαιτήσουν από το δήμο και τους αρμοδίους σε ανώτερα κλιμάκια να διαβουλεύονται με τους κατοίκους, να ακούν τη γνώμη τους και να συμπορεύονται με καλή διάθεση και ενέργεια προς το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: