Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2021

Επιτήρηση εθελοντών για προστασία του Οικισμού από πυρκαγιά …

Χθες 29 Αυγούστου 2021 συμμετείχαμε και εμείς στην επιτήρηση από 15:30 – 17:15 και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με την κα Άννα Μαρια Μωησίδου και τον κ. Γιαννίκο Αθανασίου. 

Έχουμε όμως και μερικές παρατηρήσεις σχετικά με την επιτήρηση.

Βρήκαμε 6 γόπες τσιγάρου στα πόδια τη καρέκλας που συνήθως κάθονται οι εθελοντές. Οι φωτογραφίες αψευδής μάρτυρας. Τι άραγε σημαίνει αυτό; Γιατί τόση επιπολαιότης; Γιατί τόση αυτοπεποίθηση; Προσβολή των υπολοίπων; Δεν προσάπτει τιμή η συμπεριφορά αυτή.  


 Παρατηρήσαμε επίσης ότι τα πεύκα και τα άλλα φυτά εκατέρωθεν του δρόμου στο σημείο επιτήρησης (είσοδος δασικού δρόμου) δεν έχουν αποψιλωθεί. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΈΘΕΣΕ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΛΛΆ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Υπάρχει κανείς αρμόδιος στον Οικισμό που θα επιληφθεί του θέματος; Διερχόμενος αν πετάξει τσιγάρο, θα λαμπαδιάσουμε!





Το σημείο επιτήρησης πρέπει να είναι σε μικρή απόσταση από το βολικό σημείο της εισόδου στο δασικό δρόμο, όπου σταθμεύουν οι εθελοντές σήμερα. Αλλά είναι εκτεθειμένο τον δυνατό ήλιο και άνεμο και υπάρχει κίνδυνος από τα κατερχόμενα αυτοκίνητα. Δείτε στη φωτογραφία το σημείο που κατά την άποψή μας είναι προσφορότερο.

 Έχει καλύτερη  εποπτεία του Οικισμού, του δάσους στα δεξιά του (βλέποντας τη θάλασσα) και μέρος του δάσους αριστερά του.

Μπορεί άραγε να τοποθετηθεί εκεί περιστρεφόμενη κάμερα επιτήρησης ικανοποιητικής ευκρίνειας, συνδεδεμένη με σύστημα αυτόματης ειδοποίησης; Το θέμα μάλλον είναι αρμοδιότητάς της ΠΠ και του δήμου.

Αλλά μάλλον όλα αυτά θα μείνουν απλώς παρατηρήσεις κάποιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: