Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021

Και εμείς στο σημείο Επιτήρησης Πυρασφάλειας του Οικισμού …

Αξιέπαινη η προσπάθεια μελών του Οικισμού μας να στελεχώνουν επί μακρόν και καθημερινώς το σημείο επιτήρησης της πυρασφάλειας του Οικισμού, στην είσοδο του δασικού δρόμου στο άνω σημείο του Οικισμού.

Στις εισόδους των δύο δρόμων που οδηγούν στο μικρό βουνό Περατή και στο δάσος της έχουν τοποθετηθεί κώνοι και κορδέλες ως ενδεικτικά επιτήρησης και απαγόρευσης εισόδου. Δυστυχώς δεν έχουν τοποθετηθεί από τη ΠΠ ή/και το δήμο μπάρες, όπως επίμονα έχουμε ζητήσει εδώ και χρόνια.

Πήγαμε στο σημείο επιτήρησης την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021. Συναντήσαμε τη κα Αλίκη Ντούζα, τους κκ. Μπογδάνο μετά του νερού υιού του και Βαρούχα, Συζητήσαμε σχετικά θέματα και κατόπιν οι κκ. Μπογδάνος και Βαρούχας αποχώρησαν. Καθίσαμε με την κα Ντούζα μέχρι τις 14:00 περίπου Ανταλλάξαμε απόψεις για τα θέματα του Οικισμού και το πρόβλημα της εκπροσώπησης στο ΔΣ του Συνδέσμου. Μαζέψαμε πεταμένα άδεια κουτιά αλουμινίου και μπουκάλια νερού που είναι δυνητικά επικίνδυνα για την έναρξη πυρκαγιάς.

Στις 14:00 περίπου ήλθε η κα Όλγα Ντρη εις αντικατάσταση της κας Ντούζα. Αποχώρησα στις 15:40 περίπου.

Δεν είναι σίγουρο ότι η επιτήρηση πυρασφάλειας έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο το θέμα έχει κινητοποιήσει για πρώτη ίσως φορά τόσα πολλά νεότερης ηλικίας άτομα, που επιδεικνύουν γνήσιο ενδιαφέρον για τα θέματα του Οικισμού. Βοηθάει και η άμεση επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων και της εφαρμογής Viber. Ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια και οι νεότερες ηλικίες να αναλάβουν τις τύχες του Οικισμού μας. Εμείς οι ηλικιακά παλιότεροι θα βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε (όπως έχουμε δηλώσει κατά κόρον στο παρελθόν) αλλά η λογική λέει ότι πρέπει αναλάβουν νέοι άνθρωποι.

ΥΓ: Για λόγους ασφαλείας των εθελοντών, στην επιτήρηση πρέπει να βρίσκονται 2 άτομα κάθε φορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: