Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Αυγούστου 19, 2021

Εθελοντές για την πυρασφάλεια του Οικισμού …

Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθούμε μέσω ΒΑΪΜΠΕΡ τις κινήσεις των εθελοντών μελών του Οικισμού μας που ανέλαβαν να συμβάλλουν στην πυρασφάλεια του Οικισμού.

Συγχαρητήρια και ευχές για επιτυχία στο έργο που ανάλαβαν.

Θυμηθήκαμε τις προσπάθειες που κάναμε πριν χρόνια και τις βάρδιες στην συμβολή του δασικού δρόμου στο άνω μέρος του Οικισμού με την Πολυτεχνείου, πριν χρόνια στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαρκοπούλου . Η πρωτοβουλία εκείνη δεν βρήκε ανταπόκριση στα μέλη του Οικισμού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Εφόσον υπάρχουν εθελοντές που διαθέτουν χρόνο για παρουσία στο επίμαχο σημείο, μόνον καλά λόγια μπορεί να δηλώσει κανείς για την εθελοντική προσφορά.

Είμαστε τη άποψης ότι οι εμπρηστές δεν θα επιχειρήσουν να βάλουν φωτιές μέσω του Οικισμού. Υπάρχουν τόσο σημεία με εύκολη πρόσβαση στο δάσος και δεν είναι δυνατόν να αποτραπούν οι εγκληματικές ενέργειες αν αποφασίζουν να κινηθούν.

Η καταγραφή των αυτοκινήτων που διέρχονται μέσω του Οικισμού είναι πολύ σωστή κίνηση, αλλά πρέπει να καταργηθούν οι προσβάσεις μέσω του Οικισμού μας, προς τον γειτονικό Οικισμό Άρτεμις. Αίτημα που διατυπώνεται εδώ και εικοσαετία περίπου αλλά δεν υλοποιείται για άγνωστους λόγους.

Ο Οικισμός μέσω των εκπροσώπων του πρέπει να κάνει παραστάσεις στην Πυροσβεστική και την ΠΠ την επάνοδο του πυροσβεστικού οχήματος που παρέμενε στο άνω μέρος της χερσονήσου έμπροσθεν του Οικισμού καθ΄ όλη την αντιπυρική περίοδο. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η φύλαξη/ετοιμότητα, ενώ πάρα πολλά αυτοκίνητα κάνουν βόλτες στη χερσόνησο. Και προφανώς κάποια μεταφέρουν και εξοπλισμό για τα συχνά «πάρτι» που οργανώνουν άγνωστοι, συνήθως Σαββατόβραδα μέχρι πρωίας. Η κίνηση τροχοφόρων επί της χερσονήσου πρέπει να απαγορευτεί. Όπως και η χρήση τμήματός της για στάθμευση αυτοκινήτων!

Στα πλαίσια της ΠΠ πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους γειτονικούς οικισμούς και στενή συνεργασία με την ΠΠ του δήμου. Έχουν γίνει άραγε προσπάθειες τουλάχιστον για συνεργασία και κοινή δράση; Σχεδιάζεται κάποια απάντηση στην έκκληση του εντεταλμένου αρμοδίου ΠΠ του δήμου κ. Ε. Δημητρίου για εθελοντική προσφορά;

Μείζον θέμα για τον Οικισμό κατά την άποψή μας είναι τα σχέδια εκκένωσης και οι συνεπακόλουθες ασκήσεις ετοιμότητας. Έχουμε διατυπώσει τις σκέψεις μας προς την ΠΠ και το υπουργείο Εσωτερικών αλλά ποτέ δε λάβαμε απάντηση.. Είναι καιρός να επιμείνουμε και να έχουμε αποτελέσματα. Πρόσφατα μιλήσαμε και με το Δασονομείο Μαρκοπούλου. Η υπεύθυνη κα δασονόμος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το δάσος της Χαμοληάς ούτε και διάθεση να επισκεφτεί την περιοχή. Πρέπει να επιμείνουμε γραπτώς και προς το Δασαρχείο Πεντέλης.

Περιοριζόμαστε σε αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: