Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021

Μήπως πάνε χαμένες οι προσπάθειες προφύλαξης του Οικισμού …

Χθες 29 Σ Σεπτεμβρίου 2021 κάναμε ένα μικρό περίπατο από την Αίγλης στη Δανάης και πίσω. 

Οι εικόνες που αντικρύσαμε στο τέρμα της οδού Δανάης είναι αποκαλυπτικές. Δείτε και εσείς … 





Τι βλέπει ο επισκέπτης …

  • - Ο χώρος μετά τον Οικισμό είναι οικόπεδα ιδιωτών και όχι της ΜΑΡΚΟ όπως νομίζαμε. Είναι εγκαταλελειμμένος, κοινώς ρουμάνι και είναι επικίνδυνη εστία λόγω απουσίας φροντίδας και αποψίλωσης
  • - Ο χώρος μπαζώνεται αυθαίρετα, προφανώς από περιοίκους
  • - Ο χώρος «αξιοποιείται» για απορρίψεις αχρήστων, όπως ο ειδικός σωλήνας (μάνικα)για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς
  • - Ο χώρος φαίνεται να είχε εξαιρεθεί, άγνωστο γιατί και με ποια κριτήρια, από τις αποψιλώσεις της Πολιτικής Προστασίας του Ιουλίου 2021
  • - Φαίνεται ότι όλοι οι Οικιστές πλην ίσως κάποιων (;) παραμένουν αδιάφοροι για όλα όσο συμβαίνουν στον Οικισμό και αδιαφορούν επίσης για την προστασία του και την υγεία του.

Προτείνουμε να συζητηθεί η ανάληψη καθηκόντων επιτήρησης από ένα κάτοικο (εκ περιτροπής και ίσως για διάστημα 6 μηνών ή ανάλογο), ο οποίος θα συνεργάζεται με το Σύνδεσμο και από κοινού με τις αρχές για την επίλυση προβλημάτων και την ορθή συμπεριφορά των Οικιστών, δηλαδή ΟΛΩΝ ΜΑΣ. 

Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: