Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021

Όλα είναι δυνατά αρκεί να επιμένεις και να διεκδικείς τα δικαιώματά σου …

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχεις γερό στομάχι και να επιμένεις πολύ, προκειμένου οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει και αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους. 

Η περιπέτειά μας με το δήμο Μαρκοπούλου για την αποψίλωση γειτονικού οικοπέδου με άγρια βλάστηση και άμεση αναγκη αποψίλωσης, όπως διέταξε και επέβαλε η Πολιτική Προστασία για την περιοχή της Χαμοληάς (βλέπετε προηγούμενες αναρτήσεις) έλαβε τέλος, χθες 16 /9/2021. 

Σε μερικές ώρες και τη χρήση ενός JCB και χειρωνακτική εργασία 3-4 ατόμων το οικόπεδο αποψιλώθηκε σε λίγες ώρες, ύστερα από 20 περίπου χρόνια. 

Η ανακούφισή μας και όπως φανταζόμαστε  και όλων των άλλων (αλλά αδρανών!) γειτόνων είναι ή θα είναι προφανής. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κ. δήμαρχο και όλους τους αρμοδίους που έκαναν δυνατόν το εν λόγω έργο. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους όσους εργάστηκαν για την αποψίλωση. 

Η συγκεκριμένη «επιχείρηση» είναι ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει και τι μπορεί να γίνει, στους τρείς Οικισμούς της Χαμοληάς και στις παρακείμενες δασικές εκτάσεις. 

Δείτε και τις σχετικές φωνογραφίες πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.  





ΥΓ: Σχετικά με την αποψίλωση στην άνω περιοχή του Οικισμού (βλέπετε προηγούμενες αναρτήσεις), ο υπεύθυνος ΠΠ του δήμου, μας είπε να επικοινωνήσουμε αρχές Οκτωβρίου και  θα φροντίσουν να επιλυθεί το θέμα. Η καθυστέρηση οφείλεται σε νομική διένεξη με τον εργολάβο αποψίλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: