Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2022

Χαράς Ευαγγέλια …

Πρώτον: Αναγνωρίζουμε τις ενέργειες του ΔΣ του Συνδέσμου

Δεύτερον: Η δέσμευση του δημάρχου Μαρκοπουλου κ. Αλλαγιάννη, όπως περιγράφεται στην επιστολή του της 14ης Μαρτίου 2022 είναι εξαιρετικό γεγονός 

Είναι η πρώτη φορά ύστερα από το 2000 (της παρουσίας μας στον Οικισμό Πολυτεχνείου) που λαμβάνουμε γνώση επιστολής του κ. δημάρχου Μαρκοπούλου που αναφέρεται σε θέματα που αφορούν το Οικισμό. Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ … 

Η δέσμευση του δήμου για τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Οικισμού είναι σημαντική και ανακουφιστική. Λογικό είναι η καταμέτρηση της κατανάλωσης να γίνεται το πολύ ανά τρίμηνο ή τετράμηνο, ώστε να μην είναι ι οι λογαριασμοί μεγάλου ύψους. Ελπίζουμε ότι ο Σύνδεσμος θα θέσει και αυτό το ζήτημα στις επαφές του με τον Δήμο. 

Καθημερινώς βλέπουμε απορριμματοφόρα να περνούν από τον παραλιακό δρόμο. Να τεθεί το θέμα αυτό στον κ. δήμαρχο, ως ερώτημα. Η απομάκρυνση των απορριμμάτων πρέπει να επιδιωχθεί να γίνεται Παρασκευή και Δευτέρα τους μήνες Απρίλιο – Οκτώβριο και μόνον  Δευτέρα του υπολοίπους. 

Ο Σύνδεσμος να θέσει στο κ. δήμαρχο τη διάθεση ενός οδοκαθαριστή για μια ημέρα την εβδομάδα στον Οικισμό και τη φροντίδα του παραλιακού μέτωπο (το ζητούμε από το 2006 τουλάχιστον) 

Δεν θεωρούμε ικανοποιητικές τις απαντήσεις του κ. δημάρχου σχετικά με την πυρασφάλεια.  Οι προτασεις μας αγνοούνται.

Ο Σύνδεσμος πρέπει να οργανώσει την επίσκεψη του κ. δήμαρχου στον Οικισμό, το ταχύτερο.  

Δεν ξέρουμε αν τέθηκαν τα θέματα του αποχετευτικού και του αντιπλημμυρικού του Ερασίνου από το Σύνδεσμο. Ούτε και ο κ. δήμαρχος αναφέρεται σε αυτά. Προφανώς δεν είναι θέματα στα οποία ο δήμος συμπεριφέρεται με ευνοϊκούς για τους κατοίκους και την περιοχή του, τρόπους, Εμάς όμως πρέπει να μας απασχολούν εντόνως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: