Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024

Αυθαίρετες παρεμβάσεις …

Στις 13 Απριλίου 2024, ακούσαμε μηχανήματα να βρυχώνται από τη κατεύθυνση του κάμπινγκ και μάλιστα επίμονα. Οι ήχοι δεν ήταν γνωστοί.

Πήγαμε προς τη κατεύθυνση αυτή να δούμε περί τίνος επρόκειτο.

Διαπιστώσαμε ότι ένα τρακτέρ παλιάς τεχνολογίας εφοδιασμένο με ένα ειδικό εκχερσωτή (πρώτη φορά είδαμε τέτοιο μηχάνημα) ξεπάτωνε κυριολεκτικώς τα σκίνα και την άλλη βλάστηση πέραν του δρόμου προς τη θάλασσά, στο όριο της περίφραξης του κάμπινγκ.

                                 

Ρωτήσαμε ένα ας πούμε επιβλέπονται και μας είπε ότι θα ξηλωθεί όλη η βλάστηση, ο δήμος είναι ενήμερος ή έχει δώσει εντολή (προφανώς ηθελημένη ασάφεια) και αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αηδηνιώτης είναι ενήμερος. Μας είπε ναι.

Αποδείχθηκε ότι ο κ. Αηδηνιώτης αγνοούσε την επέμβαση και πήγε στον τόπο του εγκλήματος άμεσα. Προφανώς και έδωσε εντολή απομάκρυνσης του πρασινοκτόνου τρακτέρ.

Δε μάθαμε τίνος εντολές εκτελούσε ο χειριστής, ποιοι είναι οι στόχοι και γιατί θεωρήθηκε το πράσινο στο σημείο αυτό εχθρός, ενώ όλη η περιοχή και ιδιαίτερα το εξαιρετικό δάσος της Χαμοληάς δε δέχεται καμιά φροντίδα, παρά τις ηχηρές εξαγγελίες και τις επιστολές που απευθύναμε στους αρμοδίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: