Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024

Φροντίδα του Οικισμού …

Καταλαβαίνουμε ότι ο Σύνδεσμος έχει υπογράψει και για το 2024 σύμβαση με ιδιώτη για τη φροντίδα του Οικισμού, διάρκειας 12μηνων. Το τίμημα ακούσαμε ότι πλησιάζει τις 4.500 €. 

Πριν αρκετές ημέρες διαπιστώσαμε, ότι συνεργείο αποψίλωσε στη γειτονία μας χωρίς να ειδοποιηθούμε, δυο πεζοδρόμια, το ένα στην Αίγλης 37 και το άλλο στην Αίγλης 36. 

Διαπιστώσαμε όμως ότι το συνεργείο δεν απομακρύνει διάφορα απορρίμματα επί των πεζοδρομίων (κύπελα καφέ, νάιλον, συσκευασίες φαγώσιμων, χαρτιά, μπουκάλια νερού κα.) ενώ δεν κλαδεύει δένδρα ώστε να μην εφάπτονται του δρόμου κλαδιά. Αυτό είναι αναγκαίο στοιχείο πυροπροστασίας και πρέπει να είναι προτεραιότητα. 

Επίσης το συνεργείο δεν τοποθετεί στο κάδο του δήμου, κλαδέματα που οι νοικοκυραίοι οικιστές τοποθετούν στις γωνίες των δρόμων, προφανώς για διακόσμηση. 

Επίσης δεν κάνουν καμιά προσπάθεια απομάκρυνσης απορριμμάτων που είναι έξω από τους πράσινους κάδους και φυσικά δεν υπάρχει πρόβλεψη για την απομάκρυνση μπάζων. 

Τελικά δε βλέπουμε ποια είναι η φροντίδα του οικισμού, η οποία χρυσοπληρώνεται. 

ΥΓ: Ο καθαρισμός των πεζοδρομίων και οι αποψιλώσεις των οικοπέδων είναι ευθύνη των ιδιοκτητών και όχι του Συνδέσμου, λέει η λογική. Στην περίπτωση της οδού Αίγλης οι ιδιοκτήτες δεν είναι άγνωστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: