Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2024

Θρυμματιστές και αδιαφορία ή/και μαγκιά …

Δείτε πως συμπεριφέρονται οι νοικοκύρηδες και αυτοί που νοιάζονται για τον Οικισμό και αντιλαμβάνονται το ρόλο τους σε μια κοινωνική ομάδα  -  https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_7.html
 
Δείτε επίσης ότι λύσεις υπάρχουν όπως και μηχανήματα, αλλά προφανώς αγνοούνται για λόγους μάλλον προφανείς και ευκαιρίας δοθείσης για να επωφεληθούν γενναίως ... 

Το μηχάνημα παρέμεινε σταθμευμένο επί 15 τουλάχιστον ημέρες στο τέλος της περιόδου αποψιλώσεων τον Ιούλιο του 2021, παραμένοντας ανενεργό!
 
Ο οικισμός δεν θα βρει ησυχία αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση Δημητρίου Σωτηρίου του για οργανωμένη φροντίδα του Οικισμού σε δύο περιόδους μια πριν το Πάσχα (περίοδος κλαδεμάτων και φροντίδα κήπων και αποψιλώσεων πριν την αντιπυρική περίοδο) και δεύτερη μετα το πέρας του καλοκαιριού. Σημαντικό είναι η συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, η διάθεση θρυμματιστή και η αξιοποίηση των υπολειμμάτων. Ο θρυμματισμός θα ελαχιστοποιήσει αν όχι λύσει αποφασιστικά το πρόβλημα της απομάκρυνσης των κλαδεμάτων που στολίζουν τον Οικισμό από τον Μάρτιο και σχεδόν για όλο το υπόλοιπο του έτους.
 
Ασφαλώς κάποιος πρέπει να αναλάβει το συντονισμό, τη συνεργασία όλων των οικιστών και την επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε απείθαρχους ή αδιάφορους και όσους επιμένουν να βλέπουν το δημόσιο χώρο ως τσιφλίκι τους και κάδο απορριμμάτων.
 
Ελπίζουμε ότι η ανάρτηση θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και θα αρχίσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με στόχο η νέα περίοδος να μας βρει οργανωμένους και έτοιμους να φροντίσουμε πραγματικά τον Οικισμό και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην πυροπροστασία του.
 
Διαβάστε τι έγινε το μακρινό 2008 στο https://vravronapoly.blogspot.com/2008/04/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: