Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019

Ενημέρωση για τη Σύσκεψη στο δημαρχείο Μαρκοπούλου, με θέματα Πολιτικής Προστασίας Χαμοληάς, 15 Μαρτίου 2019

Κυρίες, Κύριοι,

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου έγινε στο Δημαρχείο σύσκεψη όλων των υπηρεσιών των σχετικών με την Πολιτική Προστασία, με αποκλειστικό θέμα την Πυροπροστασία της περιοχής Χαμολιάς  (οικισμοί Πολυτεχνείου, Αρτέμιδος και Γκράβας)
Παρόντες ο Δήμαρχος, εκπρόσωποι του Δήμου, Περιφέρειας, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Τροχαίας, Δασαρχείου, Αρχαιολογίας, Κέντρου Υγείας και εθελοντών.

Βασικά συμπεράσματα
·         Ο οικισμός Πολυτεχνείου είναι γενικά σε ικανοποιητική κατάσταση λόγω της ποιότητας των κτισμάτων, την ύπαρξη οδών διαφυγής και το βατό της παραλίας μπροστά από τον οικισμό.
·         Ο παρακείμενος οικισμός «Άρτεμις» και η περιοχή της Γκράβας έχουν αυξημένη επικινδυνότητα, εξ αιτίας της αυθαίρετης δόμησης, της έλλειψης οδών διαφυγής και της προχειρότητας των κτισμάτων
·         Η ζώνη μεταξύ οικισμού Πολυτεχνείου και οικισμού Αρτέμιδος αποτελεί δασική ιδιωτική έκταση (Μαρκό) και συνεπώς το Δασαρχείο δεν έχει αρμοδιότητα να δώσει άδεια κοπής δέντρων και καθαρισμού.

Όσο αφορά τον οικισμό μας:

Συμφωνήθηκαν τα παρακάτω
·         Εκπόνηση σχεδίου εκκένωσης του οικισμού από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο θα περιλαμβάνει εναλλακτικές ενέργειες ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων, οδούς διαφυγής και σημεία συγκέντρωσης των κατοίκων για μετακίνηση με αυτοκίνητα του Δήμου.
·         Συνάντηση μέχρι το τέλος Μαρτίου των Αρχηγού Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής, υπεύθυνου ΠΠ Δήμου Μαρκοπούλου και εκπροσώπου ΔΣ Συνδέσμου οικισμού, στον χώρο του οικισμού Πολυτεχνείου.
·         Επιθεώρηση Πυροσβεστικού δικτύου οικισμού από την Πυροσβεστική
·         Εγκατάσταση σειρήνας στην Εκκλησία
Όλες οι υπηρεσίες δεσμεύτηκαν ότι τα συμφωνηθέντα θα ολοκληρωθούν το αργότερο με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαίου 2019)  

Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα παρακάτω
·         Επαναφορά του Πυροσβεστικού οχήματος στον λόφο απέναντι από τον οικισμό (αν δεν είναι δυνατόν να μετακινηθεί από την περιοχή του Ξενοδοχείου όπου βρίσκεται σήμερα, ο Δήμος θα τοποθετήσει στην περιοχή του οικισμού μία υδροφόρα με μάνικες χαμηλής πίεσης, ώστε τουλάχιστον να υπάρχει κάποια δυνατότητα άμεσης επέμβασης)
·         Καθαρισμός των καθέτων προς την παραλία χωμάτινων δρόμων με έξοδα του Δήμου (αν δεν γίνει θα το κάνουμε με έξοδα του Συνδέσμου)
·         Αφαίρεση συρματοπλέγματος από την περιοχή της κατασκήνωσης τροχοσπίτων (δεν υπήρξε δέσμευση παρά την παρατήρησή μας ότι παρεμποδίζει την πρόσβαση στην ακτή)

Επόμενα βήματα
·         Θα παρακολουθούμε την εκτέλεση των συμφωνηθέντων
·         Θα ενημερώσουμε τους οικιστές για τα προβλεπόμενα από το σχέδιο εκκένωσης και θα εκτελέσουμε σχετική άσκηση
·         Θα αποστείλουμε στους οικιστές με email σχετικά έντυπα με σχετικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία, τα οποία μας γνωστοποίησε η Περιφέρεια
·         Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες επικοινωνίας με τους οικοπεδούχους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους. Ήδη προθυμοποιήθηκε η Αστυνομία Μαρκοπούλου να μας δώσει σχετικά στοιχεία επικοινωνίας.

Φιλικά

Το ΔΣ του Συνδέσμου

_____________________
Επισημαίνεται η απουσία της ΜΑΡΚΟ. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που κατά καιρούς έχουμε αναδείξει και πρέπει να επιλυθούν. Η ΜΑΡΚΟ πρέπει να κληθεί επισήμως να συνομιλήσει με τον Οικισμό και τους εκπρόσωπους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: