Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

Ηλεκτρονικό Μήνυμα από κ. Αλέξανδρο Χατζηιωσήφ, Πρόεδρο Συνδέσμου Οικισμού, 7 Μαρτίου 2019

Μετά από πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού μας, θεωρούμε ενδεδειγμένο να επικοινωνήσουμε μαζί σας, έτσι ώστε να είμαστε όλοι ενήμεροι για το σημαντικό αυτό θέμα.

Τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος είναι τα παρακάτω:
Το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού, αποτελεί ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού Πολυτεχνείου.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου παρέχει νερό στο δίκτυο του Συνεταιρισμού και τιμολογεί τον Συνεταιρισμό, ο οποίος με την σειρά του παρέχει νερό στους οικιστές.

Η καταμέτρηση των παρεχόμενων ποσοτήτων στον Συνεταιρισμό γίνεται με βάση ενδείξεις κεντρικών μετρητών οι οποίοι βρίσκονται στα όρια του δικτύου του Συνεταιρισμού.
Ο Συνεταιρισμός τιμολογεί σε ετήσια βάση τους οικιστές με βάση τις ενδείξεις των μετρητών, οι οποίες βρίσκονται στις ιδιοκτησίες των οικιστών. Η τιμολόγηση αφορά ήδη καταναλωθείσες ποσότητες του προηγουμένου έτους.

Η τιμή ανά κυβικό με την οποία τιμολογεί ο Συνεταιρισμός τους οικιστές είναι μεγαλύτερη της τιμής ανά κυβικό με την οποία τιμολογεί ο Δήμος τον Συνεταιρισμό. Η διαφορά, καθώς και η χρέωση παγίου, χρησιμοποιείται για να καλύπτονται τα έξοδα αναβάθμισης και συντήρησης του δικτύου, καθώς και για την κάλυψη άλλων λειτουργικών εξόδων του Συνεταιρισμού. 

Στην διάρκεια της διαχείρισης του δικτύου από τον Συνεταιρισμό, έχουν δημιουργηθεί οι ακόλουθες οικονομικές εκκρεμότητες:
·         Επίδικη διαφορά με ΕΥΔΑΠ ύψους 800 χιλ από περιόδους προ του 2010, εξ αιτίας ασυμφωνίας μεταξύ κεντρικού μετρητού ΕΥΔΑΠ και αθροίσματος μετρητών οικιστών. Η τελική εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται τον Μάιο 2019.
·         Διαφορά αγνώστου ύψους, μεταξύ χρεώσεων Δήμου και αναγνωρισμένων υποχρεώσεων Συνεταιρισμού, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, εξ αιτίας της τροφοδοσίας καταναλωτών εκτός οικισμού από τον κοινό αγωγό και την χρέωση του Συνεταιρισμού με προσαυξήσεις, εξ αιτίας της καθυστέρησης καταβολής οφειλών σε Δήμο, η οποία προέκυψε από την διαφορά αυτή.

Το ΔΣ του Συνεταιρισμού κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευσή του (17/2/19) επισήμανε ότι:
·         Ο Συνεταιρισμός δεν διαθέτει πλέον πόρους για την διεκπεραίωση της λειτουργίας του.
·         Ο διαχειριστής του δικτύου ύδρευσης, ο οποίος είχε ορισθεί από τον Συνεταιρισμό, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει τον Αύγουστο 2019. Μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλισθεί από τον Συνεταιρισμό συγκεκριμένη διάδοχη κατάσταση.

Με βάση και τα παραπάνω, το ΔΣ Συνεταιρισμού αποφάσισε να ζητήσει την παραχώρηση του δικτύου του στην ΕΥΔΑΠ, με την προϋπόθεση παραγραφής όλων των αξιώσεων και οφειλών σε Δήμο και ΕΥΔΑΠ και απέστειλε σχετική επιστολή σε ΕΥΔΑΠ και ΥΠΕΧΩΔΕ.

Εφ’ όσον αυτό γίνει αποδεκτό από ΕΥΔΑΠ & Δήμο, ο Δήμος θα αναλάβει την διαχείριση του δικτύου του οικισμού και θα τιμολογεί απ’ευθείας τους οικιστές με βάση το ισχύον τιμολόγιο του.
Η σχετική επιστολή έχει ήδη αποσταλεί και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά όπως είναι αυτονόητο μπορεί να είναι χρονοβόρα και δεν είναι δυνατόν να προδικάσουμε την κατάληξή της.
Δεδομένου ότι δεν διαθέτουμε την δυνατότητα επαφής με όλα τα μέλη του οικισμού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα φροντίσουμε να συγκαλέσουμε σύντομα μία έκτακτη Γενική Συνέλευση, έτσι ώστε να ενημερώσουμε όλους τους οικιστές και για το θέμα της ύδρευσης, αλλά και για άλλα θέματα του οικισμού.

Θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητό να παρευρίσκονται στην Γενική αυτή Συνέλευση και τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού (στα οποία κοινοποιείται το παρόν με την ιδιότητά τους του οικιστού), έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη ενημέρωση όλων.

Το ΔΣ του οικισμού

Σημείωση: Παρατίθεται για λόγους πληροφόρησης. Οι επισημάνσεις είναι δικές μας. Έχουμε όμως πολλές ερωτήσεις και απορίες σχετικά με το περιεχόμενο του ηλ. μηνύματος. Θα τις διατυπώσουμε στην επικείμενη Συνέλευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: