Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2019

Πριν πούμε το νερό νεράκι στον Οικισμό ...

Η υπόθεση της υδροδότησης του Οικισμού δεν εξελίσσεται ομαλώς.

Οι πρωταγωνιστές έχουν εξαφανιστεί, η διαφάνεια έχει εξοστρακιστεί, τα ευρώ σφυρίζουν από εδώ και από εκεί και υπάρχει μια περίεργη κατάσταση.

Κανένας δεν θέλει να αναλάβει πρωτοβουλίες και όλοι το πάνε γύρω γύρω μπας και κάποιος άλλος βγάλει τα φίδι από τη τρύπα. Και αυτοί βέβαια να επωφεληθούν, αλλά χωρίς δαπάνη, προσπάθεια και συνέπειες. Η αδράνεια όλων μας επί χρόνια δημιούργησε αυτή την παράλογη εικόνα.

Μια μικρογραφία της Ελλάδος σε όλο της το μεγαλείο.

Δημοσιεύουμε σήμερα τα σχέδια επιστολών που συντάξαμε προκειμένου να πιάσουμε το Μίτο της Αριάδνης και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας:

____________________

Προς τη Γ. Δ/νση Πελατών της ΕΥΔΑΠ

Αξιότιμη κα Πολιτάκη,

Παρακαλούμε τη Γ. Δ/νση Πελατών της ΕΥΔΑΠ να μας πληροφορήσει γραπτώς και εγκύρως για την εικόνα που έχει για την παροχή νερού στο Συνεταιρισμό Οικισμού Πολυτεχνείου, στη Χαμοληά Βραυρώνος, από το έτος 2000 μέχρι σήμερα.
Παρόμοια επιστολή θα σταλεί και στον δήμο Μαρκοπούλου, προκειμένου να πληροφορηθούμε και επισήμως για την εικόνα που υφίσταται στο δήμο σχετικά με τις υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού Πολυτεχνείου προς αυτόν και του δήμου προς τους καταναλωτές. Έχουμε πληροφορηθεί ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του δικτύου ύδρευσης του Οικισμού πρέπει να πληρώνονται στο δήμο, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να πληρώνει τον πάροχο του νερού, δηλαδή την ΕΥΔΑΠ. Είναι αυτό σωστό;
Τέλος επειδή η λογική υπαγορεύει ότι το δίκτυο πρέπει να παραχωρηθεί το ταχύτερο στην ΕΥΔΑΠ, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και η απαραίτητη και ενδεδειγμένη ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι, παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε επίσης για τις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη μετάβαση αυτή. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο πλαϊνός οικισμός Καβουριώτικα που υδροδοτούνταν από το δίκτυο του Οικισμού, έχει ήδη διαθέσει το δίκτυό του στην ΕΥΔΑΠ και μάλιστα κατόπιν συμφώνου γνώμης (;) του Συνεταιρισμού.

Με τιμή  
Οι υδροδοτούμενοι κάτοικοι του Οικισμού

________________________
Προς το δήμαρχο Μαρκοπούλου


κ. Σωτήριο Μεθενίτη,

Αξιότιμη κ. δήμαρχε,,

Παρακαλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Μαρκοπούλου να μας πληροφορήσουν γραπτώς και εγκύρως για την εικόνα που έχουν σχετικά με την παροχή νερού στο Συνεταιρισμό Οικισμού Πολυτεχνείου, στη Χαμοληά Βραυρώνος, από το έτος 2000 μέχρι σήμερα.
Επίσης παρακαλούμε το δήμο να μας πληροφορήσει σχετικά με τις υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού Πολυτεχνείου προς αυτόν και του δήμου προς τους καταναλωτές. Έχουμε πληροφορηθεί ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του δικτύου ύδρευσης του Οικισμού πρέπει να πληρώνονται στο δήμο, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να πληρώνει τον πάροχο του  νερού, δηλαδή την ΕΥΔΑΠ.
Η λογική υπαγορεύει ότι το δίκτυο πρέπει να παραχωρηθεί το ταχύτερο στην ΕΥΔΑΠ ή στο δήμο όποιο από τα δυο είναι το καλύτερο και το πλέον αποτελεσματικό. Η μετάβαση αυτή θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του και την απαραίτητη και ενδεδειγμένη ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι. Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε επίσης για τις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη μετάβαση αυτή.
Παρακαλούμε τέλος να μας ενημερώστε αν είναι αληθής η πληροφορία ότι ο πλαϊνός οικισμός Καβουριώτικα που υδροδοτούνταν από το δίκτυο του Οικισμού Πολυτεχνείου, έχει ήδη διαθέσει το δίκτυό του στην ΕΥΔΑΠ και μάλιστα κατόπιν συμφώνου γνώμης (;) του Συνεταιρισμού και άρα υπάρχει προηγούμενο.

Με τιμή 
Οι υδροδοτούμενοι κάτοικοι του Οικισμού
 ___________________


Η ομήγυρις της συνάθροισης της 27ης Ιανουαρίου δε συγκινήθηκε και ούτε θέλησε καν να τις ακούσει.

Συνεχίζεται .... Μακάρι να αποδειχθεί ότι η δική μας εκτίμηση της κατάστασης δεν είναι ορθή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: