Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2019

Ο αγωγός επεξεργασμένων (;) λυμάτων με εκβολή στη Χαμοληά ...

Εδώ και δυο σχεδόν μήνες ξεκίνησε δειλά δειλά η κατασκευή του υποθαλασσίου τμήματος του αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων (ελπίζουμε) λυμάτων του ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας.

Τοποθετήθηκε και μια τεράστια πινακίδα με πολύ μπετόν στη βάση της - το οποίο είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα παραμείνει εσαεί - και αναφέρει σχετικά με το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ,



αλλά τίποτε για το επί μέρους έργο του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού. Ποιος είναι ο κατασκευαστής ή η κοινοπραξία που το έχει αναλάβει, ποια είναι η σχετική δαπάνη, πότε θα ολοκληρωθεί και άλλες ανόητες πληροφορίες που επιβάλλει η ΕΕ. Αλλά εδώ στο ελληνικό γκουβέρνο δεν ξέρουν, δεν ακολουθούν και αδιαφορούν για τα δικαιώματα των πολιτών, τη διαφάνεια και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η εικόνα άλλαξε από την προηγούμενη επίσκεψη, αλλά υποψιαζόμαστε ότι εδώ θα έρθουν όλα τα μπάζα της περιοχής. Μακάρι να κάνουμε λάθος.



Φυσικά η μικρή παραλία θα καταστραφεί. Αλλά ποιος νοιάζεται.

Μας στεναχωρεί ιδιαίτερα η απάθεια των κατοίκων της περιοχής και ειδικά αυτών του Οικισμού Πολυτεχνείου που έχουν  - οι περισσότεροι τουλάχιστον ανώτατη εκπαίδευση και ίσως και ακαδημαϊκές περγαμηνές - και γνώσεις κατάλληλες για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του έργου και να διασφαλίσουν ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και οι τεχνολογίες που έχουν επιλεγεί θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα υπέρ του Περιβάλλοντος και της υγείας της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: