Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2019

Δυσθεώρητα χρέη του Συνεταιρισμού Πολυτεχνείου προς το δήμο Μαρκοπούλου και την ΕΥΔΑΠ …

Από ασφαλείς πηγές μάθαμε τη κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Μαρκοπούλου, σχετικά με την ύδρευση του Οικισμού. 

Το συνολικό χρέος προς το δήμο ανέρχεται σε 953.883,97 € εκ των οποίων 302.939,63 € είναι προσαυξήσεις.

Και από ότι καταλαβαίνουμε τα ποσά αυτά οφείλονται μετά από την καταβολή 329.341,32 € έναντι οφειλής και 220,658,68 € ως προσαυξήσεις, την 7η Νοέμβριου 2018 και αφού είχε προηγηθεί οικονομικός έλεγχος που ζήτησε το Εποπτικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Συνεταιρισμός δημιούργησε αδικαιολόγητα χρέη προς το δήμο και την ΕΥΔΑΠ δεδομένου ότι οι οικιστές πληρώνουν κανονικά και εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους – με εξαιρέσεις βέβαια, οι οποίες χρήζουν άμεσης διερεύνησης και ίσως επιβολής νομικών κυρώσεων – και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν προσαυξήσεις επί των οφειλόμενων.

Επί των θεμάτων αυτών το ΔΣ του Συνεταιρισμού σιωπά ειδημόνως και είμαστε περίεργοι να ακούσουμε τι θα λεχθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που συγκάλεσε το ΔΣ την 23η Ιουνίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια: