Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2019

Λύση για τους συνεταιρισμούς εντός δασικών εκτάσεων …

Εδώ και σχεδόν 3 χρόνια διατυπώσαμε μια πρόταση για την επίλυση του προβλήματος οικοδομικού συνεταιρισμού που κατέχει έκταση στο Πόρτο Γερμενό αλλά έχει κηρυχθεί δασική και κατά συνέπια δεν μπορεί να οικοδομήσει.

Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και 50 ή 60 χρόνια και δεν προβλέπεται λύση σε κάποιο ορατό ή αόρατο μέλλον.

Η έκταση είναι 1500 περίπου στρεμμάτων και δικαιώματα έχουν περισσότερα από 1500 μέλη.

Εκτός από τα δικαιώματα υπάρχουν και άλλες παράμεροι που κάθε λογική πολιτεία θα ελάμβανε έποψη της και θα εύρισκε λύσεις. Η μόνη αποδεκτή όμως μέχρι σήμερα λύση που προκρίνουν οι θλιβερές ελληνικές κυβερνήσεις είναι των αυθαίρετων κατασκευών και η εκ των υστέρων νομιμοποίηση με ευνοϊκούς μάλιστα όρους για τους αυθαιρετούντες.

Η πρότασή / σενάριο έχει ως εξής:
Αν επιτραπεί η ανοικοδόμηση 200 διωρόφων οικιών 100 - 120 τμ. σε οικόπεδο 200 -250 τμ θα χρειαστεί έκταση έως 60.000 τμ ή 60 στρεμμάτων. Aν κάθε μέλος το Οικισμού δεχτεί να κάνει χρήση της οικίας για ένα μήνα το χρόνο (εύλογος χρόνος διακοπών, με δυνατότητα ενοικιάσεως και για περισσότερο χρόνο έναντι τιμήματος) τα 1500 μέλη του Συνεταιρισμού θα έχουν στη διάθεσή τους επιπλωμένη κατοικία χωρίς να δαπανήσουν χρήματα και χωρίς να έχουν άλλες υποχρεώσεις οικονομικές ή τεχνικές. Με μία όμως ακόμα προϋπόθεση: ότι θα βρεθεί επενδυτής που θα εξετάσει τη δυνατότητα επένδυσης με όρους που θα είναι επωφελείς και για τον ίδιο (ενοικίαση των οικιών σε τρίτους, τους υπόλοιπους 8 μήνες.

Αν οριστικοποιηθούν και τηρηθούν οι προϋποθέσεις αυτές η δασική έκταση θα παραμένει δασική, με πολεοδόμηση 100 έως 150 στρεμμάτων, με υποδομές, λογική, ασφάλεια και κυρίως περιβάλλοντά αποδεκτούς όρους.

Περιμένουμε και άλλες απόψεις και τυχόν επιχειρήματα εναντίον της προτάσεώς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: