Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2019

Και πάλι για την ύδρευση…

΄Έμαθα τα εξής, τα οποία ίσως γνωρίζετε, αλλά δεν γνωρίζω αν τα γνωρίζετε.

Το 2012 επιχορηγήθηκαν οι δήμοι για να εξοφλήσουν οφειλές. Ο δήμος Μαρκοπούλου πλήρωσε 12 εκατομμύρια περίπου ως οφειλές στην ΕΥΔΑΠ. Είναι πιθανό η ΕΥΔΑΠ να αποζημιώθηκε για την οφειλή του Συνεταιρισμού για τα έτη 2004-2009, ενώ λογικά παραμένει η οφειλή προς το δήμο και πιθανώς τη διεκδικεί ακόμα.


Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν ειδήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους σε 120 δόσεις και πιθανό κούρεμα οφειλών, Δε γνωρίζουμε αν η εξαγγελία έγινε Νόμος και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ρύθμιση. Ακόμα και αν δεν οριστικοποιήθηκε δια νόμου, μάλλον θα γίνει κάποια παρόμοια ρύθμιση στο μέλλον.

Φαίνεται ότι η πρόταση μας για προσωρινή ανάληψη της διαχείρισης της ύδρευσης του Οικισμού από το Σύνδεσμο του Οικισμού (βλέπετε την ανάρτηση της 29ης Μάιου 2019, https://vravronapoly.blogspot.com/2019/05/blog-post_29.html ) στο Ημερολόγιο αυτό) να μην λαμβάνει την αναγκαία υποστήριξη. Θα θέλαμε να δούμε στα Πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ το σκεπτικό της απόφασης του ΔΣ του Συνδέσμου. Το μείζον θέμα είναι να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Κάθε αναβολή λήψης αποφάσεων και καθυστερήσεις στην επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, είναι μάλλον εις βάρος οποιασδήποτε (θετικής θέλουμε να πιστεύουμε) εξέλιξης.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρότασή μας στη ΓΣ του Συνδέσμου της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019, για την αποστολή επιστολών στην ΕΥΔΑΠ και το δήμο προκειμένου να γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση που επικρατεί δεν είχε γίνει δεκτή. Ωστόσο τώρα και κατόπιν των εν τω μεταξύ εξελίξεων, καθίσταται πλέον μονόδρομος η κατάθεση αιτήματος προς το δήμο για την επίσημη περιγραφή των υποχρεώσεων του Οικισμού προς το δήμο, σε σχέση με την κατανάλωση νερού.

Εν τω μεταξύ κάθε καθυστέρηση προσαυξάνει τις τυχόν οφειλές εφόσον δεν εξοφλούνται και τα ποσά που εμφανίζονται ως οφειλή έχουν καταστεί δυσθεώρητα και καθίστανται περισσότερο δυσθεώρητα όσο περνά ο καιρός χωρίς προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.

Εναλλακτικά προτείναμε ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάθεση της διαχείρισης σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα και διαχειρίζεται την ύδρευση οικιστικών μονάδων της Ανατολικής Αττικής. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επεξεργασία της νέας προτάσεως και ίσως εξελίξεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: