Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Ιουνίου 23, 2019

Ύβρεις, ύβρεις, απειλές επί απειλών αλλά καμία απάντηση …

Ο λόγος για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού Πολυτεχνείου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2019, στο έρημο κτήριο Γκίνη (;) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο πρόεδρος κ. Κώστας Κανελλάκης και ο Γενικό ς Γραμματέας κ Κώστας Τζιράνης προσπάθησαν επί ματαίω να αποτρέψουν να λάβει το λόγο το Μέλος του Συνεταιρισμού Δημήτριος Σωτηρίου, προκειμένου να πληροφορήσει τα Μέλη που παρευρέθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο Συνεταιρισμό σχετικά με την οικονομική διαχείριση, όπως αυτή καταγράφηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο που είχε εκλεγεί με πρόταση και των κκ. Κανελλάκη και Τζιράνη, στη ΓΣ του Ιουνίου 2016.

Η επίθεση ήταν άδικη, αναίτια, προσωπική και ιταμή με φωνές και απειλές, κυρίως εκ μέρους του κ. Κανελλάκη. Αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την παρουσίασή μας 2 φορές και να ζητήσουμε την προστασία της Γενικής Συνελεύσεως από τη παράλογη προσωπική επίθεση. Μάλιστα ο κ. Κανελλάκης μας απείλησε με τις λέξεις «θα σε δείρω», λόγια που ζητήσαμε να καταγραφούν στα Πρακτικά από τη Γραμματέα της ΕΓΣ κα Μαρία Πιτσινού. Αξιοσημείωτη και εμφανέστατη ήταν η κλασσική λογική του ΓΓ κ. Τζιράνη να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους για κάθε θέμα.

Λογικά οι επιθέσεις έγιναν προκειμένου να μη δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Επειδή το ΔΣ δεν παρουσίασε Βιβλίο Εισερχομένων - Εξερχόμενών όπως είχαμε ζητήσει πριν την ΕΓΣ, καταθέσαμε 6 έγγραφα και ζητήσαμε να καταχωρηθούν στα Πρακτικά. Τα έγγραφα αφορούν και ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα των ΓΣ το Συνεταιρισμού και το ερώτημα αν υπάρχει εξουσιοδότηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα προς τον οποίο προωθήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, Δ/νση  Μακροοικονομικής Πολιτικής και Προβλέψεων, Τμήμα Δ, οι καταγγελίες του Μέλους του ΕΣ κ. Ιωάννη Πικραμμένου τον Δεκέμβριο του 2018.

Στο ερώτημα Μέλους προς το προεδρείο ποιο είναι το ποσό που οφείλει ο  Συνεταιρισμός στο δήμο Μαρκοπούλου η απάντηση ήταν «δεν ξέρουμε». Δικές μας ασφαλείς πληροφορίες όπως αναφέραμε στη ΓΣ, ανεβάζουν το ποσό αυτό πολύ κοντά στα 954.000 €.

Περιμένουμε να διαβάσουμε το Πρακτικό της ΕΓΣ και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Ωστόσο δεν μπορούμε παρά να ελεεινολογήσουμε τη συμπεριφορά ιδίως του προέδρου του ΔΣ κ. Κώστα Κανελλάκη αλλά και του ΓΓ κ. Κώστα Τζιράνη. Έδειξαν περιφρόνηση σε κάθε κανόνα που υποχρεώνει το προεδρείο το Καταστατικό του Συνεταιρισμού, και περιφρόνηση σε μέλος του Συνεταιρισμού που είχε την υποχρέωση από το Καταστατικό και ΓΣ και τις αρχές χρηστής διοίκησης, να επισημάνει καταστάσεις μη συμμόρφωσης με το Καταστατικό, τη δεοντολογία και τη διαφανή διαχείριση χρημάτων τρίτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: