Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020

Καιρός να αναλάβουν 40-ρηδες και 50-ρηδες …

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια διαπιστώνεται παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά του Οικισμού μας, από νέους, νεότερους και ανθρώπους που βρίσκονται σε ηλικίες που κατά τεκμήριο είναι στα πλέον παραγωγικά τους χρόνια, έχουν μεγάλη εμπειρία από τις λειτουργίες της κοινωνίας και έχουν επιδείξει αξιόλογες επιτυχίες στον επαγγελματικό τους βίο.

Έχουν δημιουργήσει οικογένειες, έχουν παιδιά τα οποία πλέον είναι έφηβοι ή και μεγαλύτερα και έχουν μπει ή μπαίνουν και αυτά με τη σειρά τους στο στίβο της ζωής. Και φυσικά έχουν περάσει παιδικά χρόνια στον Οικισμό μας και έχουν βιώσει το θαυμάσιο θαλάσσιο και ορεινό του περιβάλλον.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι κανένα από τα άτομα αυτά δε δείχνει ενδιαφέρον για τα κοινά του Οικισμού, την αξία της περιουσίας τους και τις προοπτικές – θετικές ή αρνητικές – που διανοίγονται.

Η διαχείριση του Οικισμού έχει αφεθεί σε άτομα πολύ μεγάλης ηλικίας και είναι προφανές ότι ο Οικισμός γεροντοκρατείται. Φυσικά και όλοι μπορούν να συνεισφέρουν και η πείρα των μεγαλύτερων είναι πολύ καλός σύμβουλος για τους νεότερους. Αλλά πρέπει επειγόντως να υπάρξει αλλαγή φρουράς.

Δυστυχώς σε όλες τις γενικές συνελεύσεις τόσο του Συνδέσμου, όσο και του Συνεταιρισμού, παρουσιάζονται το πολύ από 10 έως 30 ή το πολύ 40 άτομα και πάντοτε οι ίδιοι. Διαπιστώνεται παντελής απουσία νεότερων οικιστών, ενώ συζητούνται τα ίδια και τα ίδια και δυστυχώς ακόμα άλυτα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: