Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Ιουνίου 02, 2020

Τα πλέον σημαντικά θέματα του Οικισμού και της περιοχής μας …

Τα μείζονα θέματα, χωρίς να είναι  και τα μοναδικά, που αφορούν τον Οικισμό είναι
1.    Η ύδρευση
2.    Το αποχετευτικό

Σε κανένα από τα δυο δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκαλεί η πλήρης αδιαφορία όλων των Οικιστών για την υγεία μας (ποιότητα δικτύου και ποσίμου ύδατος) και τον αγωγό διάθεσης των επεξεργάσιμών λυμάτων του ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας στη θαλάσσια ζώνη της Χαμοληάς. Συναφές είναι το θέμα της αποχέτευσης της περιοχής Βραυρώνος – Χαμοληάς. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο ήταν προγραμματισμένο βάσει των σχεδίων της ΕΥΔΑΠ, αλλά  κάποιο μαγικό χέρι παρενέβη, άγνωστο πότε, και το έργο απεντάχθηκε.

Το θέμα της ύδρευσης μπορεί να αναλάβει προς επίλυση ο Σύνδεσμος, με επίμονη προτροπή/παράκληση (για λόγους υγιεινής)  προς το δήμο να αναλάβει εκείνος το δίκτυο.

Και το θέμα της αποχέτευσης μπορεί και πρέπει να αναλάβει ο Σύνδεσμος, με άμεση ενέργεια τη σύσταση τριμελούς Επιτροπής που θ ασχολείται με το θέμα. Άμεση ενέργεια θα είναι η σύνταξη μνημονίου προς το δήμο Μαρκοπούλου . γνωστοποιώντας τις απόψεις των κατοίκων του Οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: