Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Μαΐου 30, 2020

Φροντίδα της Αλέας Πολυτεχνείου μεταξύ Αριάδνης και Αίγλης …

Χρόνια περνάμε από εκεί κυρίως όταν κατεβαίνουμε για μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φαντάζομαι ότι όλοι βλέπουμε τη κατάσταση των δένδρων και των θάμνων και όλοι μάλλον αγανακτούμε με την έλλειψη φροντίδας, τα σκουπίδια αλλά  και κυρίως τα κλαδιά που γίνονται όλο και περισσότερο επικίνδυνα καθώς περνά ο καιρός και μεγαλώνουν.

Μέχρι σήμερα κάνεις δεν ασχολήθηκε με τη κατάσταση της Αλέας.

Αποφασίσαμε να το κάνουμε εμείς.

Δε βρήκαμε ανταπόκριση και αρχίσαμε να κλαδεύουμε τα δένδρα την Παρασκευή 29 Μαΐου απογευματινές ώρες και το Σάββατο 30 Μαΐου..

Δεν ολοκληρώσαμε τη φροντίδα. Η δουλειά δεν είναι εύκολη, ούτε και εμείς πλέον νέοι και δυνατοί. Δεν ολοκληρώσαμε το κλάδεμα και δεν απομακρύναμε τα κλαδιά, παρότι υπάρχει κάδος του δήμου στο γωνιακό οικόπεδο της Αριάδνης, αριστερά όπως ανερχόμαστε την Πολυτεχνείου.

Ειδοποιήσαμε το Σύνδεσμο και ίσως αναλάβει εκείνος να μεταφερθούν τα κλαδέματα στο κάδο. Διερευνήσαμε και προτείναμε να πάει ο κάδος στην Πολυτεχνείου και να φορτωθούν εύκολα τα κλαδέματα. Αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο.

Μετά το κλάδεμα πρέπει να απομακρυνθούν και τα σκουπίδια που κατά καιρούς πετούν οι διερχόμενο στο διπλανό οικόπεδο. Σκουπίδια δημιουργούσαν και κάποιοι φιλόζωοι που έβαζαν τροφή για σκύλους και γάτες και φυσικά ποτέ δεν απομάκρυναν το περιτύλιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: