Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2020

Μαύρα μαντάτα ...

Ζούμε στη χώρα του παραλόγου.

Η Χαμοληά είναι πλέον το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των λυμάτων όχι μόνον όλης της Ανατολικής Αττικής, αλλά και της Νοτίου Αττικής.

Πρόκειται για εξέλιξη που είχαμε προβλέψει εδώ και πολλά χρόνια, από την έναρξη των συζητήσεων εδώ και 20 χρόνια, για τη κατασκευή του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων του ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας.

Η είδηση από το https://porto-rafti.gr, της 13ης Μαΐου 2020:


Όταν εμείς φωνάζαμε για την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής κανένας δεν εσυγκινείτο.

Όταν εμείς καταφεύγαμε στο ΣτΕ κατά του συγκεκριμένου έργου, με μια εκ των ενστάσεων, ότι δεν προβλέπονταν αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων, το ΣτΕ απέρριπτε την ένστασή μας και μας περιφρονούσε επιδεικτικά.

Αλλά αυτά είναι παρελθόν και τώρα πρέπει να κινητοποιηθούμε εκ νέου αν δε θέλουμε ασυζητητί η Χαμοληά να γίνει το κέντρο λυμάτων επεξεργασμένων ή μη της Ανατολικής Αττικής και πλέον όλης της Αττικής, που δεν καλύπτεται από την επεξεργασία λυμάτων της Ψυττάλειας.

Περιμένουμε ενδιαφέρον, πρωτοβουλίες, συσπείρωση.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αδιαφορήσουν όλοι οι εκλεκτοί Οικιστές του Οικισμού Πολυτεχνείου, όπως μέχρι σήμερα.

Θα επανέλθουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: