Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2020

Η ύδρευση του Οικισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου …

Κατά τη 13η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου στις 14/10/2020, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Αδάμος έθεσε το θέμα της ύδρευσης του Οικισμού Πολυτεχνείου και ζήτησε να ενημερώσει ο κ. δήμαρχος το ΔΣ για τη κατάσταση που επικρατεί και το χρέος προς το δήμο. Δείτε τη σχετική παρέμβαση στα ηχογραφημένα πρακτικά του ΔΣ στο https://www.youtube.com/watch?v=Ve3ArMnf2Eo από το 25ο λεπτό της ώρας και μετά. 

Η παρέμβαση/απάντηση του κ. δημάρχου ήταν μάλλον αμήχανη και διατύπωσε την άποψη «να ξεκαθαρίσει η υπόθεση πλήρως πριν ίσως δεχτεί ο δήμος να αναλάβει το δίκτυο». Παρακολουθείστε την παρέμβαση του κ. δημάρχου απο το 36ο λεπτό της ώρας περίπου. Μας έκανε εκτύπωση ότι ο κ δήμαρχος μίλησε για 2 Οικισμούς, της Νέας Βραυρώνος και του Πολυτεχνείου και άρα δε γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με τον Οικισμό Άρτεμις (ΣΣ: υπενθυμίζεται ότι το κάτω μέρος του δικτύου του Οικισμού το διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ, ενώ το άνω μέρος είναι ενταγμένο στο δίκτυο του Οικισμού Πολυτεχνείου!). Δήλωσε ότι ο δήμος πλήρωσε 160.000 € για τα χρέη της Νέας Βραυρώνος προς το δήμο (γιατί άραγε;), χρήματα που είπε ότι τα εισέπραξε ο εκεί πρόεδρος και εξαφανίστηκε. Ο δήμος είπε θα τα διεκδικήσει δικαστικώς. Η υπόθεση μας φάνηκε πολύ περίεργη και δείχνει ότι μάλλον παίζονται παιχνίδια αγνώστου σκοπού. 

Όσον αφορά τον Οικισμό Πολυτεχνείου η λογική λέει ότι ο δήμος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, να καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους και να καταλήξουν σε ουσιαστική λύση. Η απάντηση του κ. δημάρχου δε δίνει κανένα εχέγγυο ότι θεωρεί το θέμα ζήτημα του δήμου και ότι θα επιδιωχθεί άμεσα λύση. Είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα η υπόθεση της δικαστικής διαμάχης ΕΥΔΑΠ – Οικισμού και κατόπιν να ασχοληθεί ο δήμος με την υπόθεση. Φαίνεται η δημοτική αρχή να μην ενοχλείται από την παρούσα κατάσταση, ενώ διατύπωσε και αμφιβολίες για το αν η Υπηρεσία Ύδρευσης του δήμου έχει τη δυνατότητα συντήρησης του δικτύου του Οικισμού. Ο κ. Αδάμος αμφιβάλλει αν καταβάλλονται από τον Οικισμό χρήματα στο δήμο. Ο κ. δήμαρχος φάνηκε να μην είναι ενήμερος της καταστάσεως. 

Άρα βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν. Συνεταιρισμός και Σύνδεσμος πρέπει να κινητοποιηθούν και να πιέσουν το δήμο άμεσα, αν θέλουμε να βρεθεί επωφελής για όλους, λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: