Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2020

Πληροφορίες σχετικά με την ύδρευση του Οικισμού και συζήτηση …

Η πληροφορία που διακινήθηκε πριν αρκετό διάστημα ότι «μέρος του δικτύου ύδρευσης του όμορου προς τον Οικισμό Πολυτεχνείου Οικισμού Άρτεμις, έχει περιέλθει στη ευθύνη της ΕΥΔΑΠ» είναι απλά ανυπόστατες φήμες ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση. 

Το ιδιωτικό δίκτυο του Οικισμού Άρτεμις προτάθηκε να παραχωρηθεί χωρίς αντίτιμο στο δήμο Μαρκοπουλου πριν αρκετά χρόνια. Το 2012 επί δημαρχίας k. Σωτήρη Μεθενίτη η πρόταση έγινε αποδεκτή. Σήμερα η καταμέτρηση γίνεται από το δήμο και στο δήμο πληρώνονται κάθε 4-μηνο οι καταναλώσεις.

Περίπου 16 καταναλωτές παραμένουν στο δίκτυο του Οικισμού Πολυτεχνείου, λόγω μη επαρκούς πίεσης του αγωγού επί του κεντρικού παραλιακού δρόμου, που τροφοδοτεί το δίκτυο του Άρτεμις.

Η συντηρηση γίνεται από ιδιώτη, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων του δήμου.
 

Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιοι του Οικισμού μπορούν να παράσχουν περισσότερες αν χρειαστεί. 

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά όσα έχουν λεχθεί ήδη στο πρόσφατο παρελθόν:

  1. Ο δήμος δε φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει τη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης του Οικισμού Πολυτεχνείου
  2. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ου Συνεταιρισμού δεν εμφανίζονται, δεν απαντούν
  3. Οι κάτοικοι του Οικισμού αγνοούν τι συμβαίνει με το δίκτυο, ποιος είναι υπεύθυνος, ποιος το διαχειρίζεται και ποια είναι τα αποτελέσματα της διαχείρισης
  4. Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και 20 χρόνια στερεί από τοι Οικισμό πολύ σημαντικά ποσά που καταβάλλουν οι κάτοικοι για το κόστος της ύδρευσης. Αυτό οφείλεται στο επί πλέον ποσό που υποχρεούνται οι κάτοικοι να καταβάλλουν ανά κυβικό μέτρο νερού, προς όφελος του Συνεταιρισμού. Κανείς δε γνωρίζει ποια είναι η κατάληξη των ποσών αυτών
  5. Η ΕΥΔΑΠ δεν είναι μέχρι σήμερα διατεθειμένη να αναλάβει την ύδρευση του Οικισμού. Ωστόσο όπως ελέχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μαρκοπούλου του Νοεμβρίου 2020, εξετάζεται η δυνατότητα ανάληψης της ύδρευσης και της αποχέτευσης του δήμου από την ΕΥΔΑΠ (μέσω νομοθετικής ρυθμίσεως;)

Είμαστε της άποψης ότι οι κάτοικοι πρέπει να ζητήσουν από το ΔΣ του Συνδέσμου, που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των κάτοικων του Οικισμού, να αναβάλει δράση και να υποστηρίξει σθεναρά το αίτημα για ανάληψη της ευθύνης του δικτύου ύδρευσης οπό το δήμο. Ιδιαίτερα μάλιστα που εδώ και μήνες, διακινείται η πληροφορία ότι ο Συνεταιρισμός έστειλε επιστολή και συναντήθηκε με το κ. δήμαρχο, προσφέροντας τη μεταβίβαση του δικτύου ύδρευσης του Οικισμού, χωρίς κόστος για το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: