Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2021

Τα σχέδια του δικτύου τροφοδοσίας ύδρευσης της Χαμοληάς …

 Στις 29/9/2021 στείλαμε ερωτήματα στην ΕΥΔΑΠ και το δήμο Μαρκοπουλου σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης της Χαμοληάς. Κίνητρο ήταν η μη γνώση του σχεδίου του δικτύου από το οποίο γίνεται η ύδρευση του Οικισμού. Ίσως η πληροφορία αυτή να είναι διαθέσιμη και κάποιους οικιστές, αλλά όχι σε όλους. Εγώ είμαι από αυτούς. 

Το δίκτυο (όχι αυτό εντός του Οικισμού) τροφοδοσίας της ΕΥΔΑΠ πρέπει να είναι γνωστό ώστε να επιτηρείται εύκολα και να είναι άμεση η ενημέρωση δήμου και ΕΥΔΑΠ για τυχόν παρεμβάσεις (αν μπορούν να εντοπιστούν) και να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες συντήρησης και διαρροών. 

Η επιστολή μας είναι η ακόλουθη:

__________________

Ερωτήματα προς την ΕΥΔΑΠ και το δήμο Μαρκοπούλου κα. για το δίκτυο ύδρευσης της Χαμοληάς …

Αξιότιμοι,

Τα πράγματα σχετικά με την ύδρευση των Οικισμών της Χαμοληάς, δεν είναι καθόλου καλά. Παραμένουν ως έχουν εδώ και δεκαετίες. Δεν έχουν καμία σχέση με λειτουργίες ευνομούμενης πολιτείας και σεβασμού στους καταναλωτές.

Η πληροφόρηση των πολιτών ως προς αυτό το θέμα πρέπει να μπει σε νέες βάσεις.

Ως πρώτο βήμα παρακαλούμε την ΕΥΔΑΠ και το δήμο Μαρκοπουλου να μας ενημερώσουν γραπτώς, αναλυτικά και με τοπογραφικά σχέδια ποιο είναι το σχήμα τροφοδοσίας με νερό των Οικισμών της Χαμοληάς. Επίσης που βρίσκονται οι υδρομετρητές της ΕΥΔΑΠ, ποιος είναι αρμόδιος για τις καταμετρήσεις κατανάλωσης και πότε εκδίδονται και εις όνομα ποιοι τα σχετικά τιμολόγια. Παραλήπτες πρέπει να είναι οι φορείς που εκπροσωπούν τους κατοίκους των 3 Οικισμών, προφανώς και όλοι οι καταναλωτές! Ο Συνεταιρισμός Οικισμού Πολυτεχνείου διαχειρίζεται και εισπράττει τέλη ύδρευσης από τους κατοίκους του Οικισμού και άλλων καταναλωτών που βρίσκονται στα πέριξ, από το 2003, αν δεν κάνουμε λάθος. Ποιες είναι οι σχέσεις του ΣΟΠ με το δήμο, την ΕΥΔΑΠ και τις φορολογικές αρχές (ΑΑΔΕ;) είναι άγνωστες.

Επίσης είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι καταναλωτές πότε πρέπει να γίνονται έλεγχοι της ποιότητας του καταναλισκομένου ύδατος, ποιος είναι αρμόδιος, με ποιο τρόπο πρέπει να ενημερώνονται οι καταναλωτές και ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση από απόψεως υγιεινής των δεξαμενών και των δικτύων που καταλήγουν στις οικίες.

Ελπίζουμε ότι η ανταπόκριση των αρμοδίων θα είναι ουσιαστική και άμεση.

Στις 13 Οκτωβρίου 2021 λάβαμε απάντηση από την ΕΥΔΑΠ, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ …

Θα επικοινωνήσουμε με την ΕΥΔΑΠ και ελπίζουμε να λάβουμε τις απαραίτητες  πληροφορίες.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021 λάβαμε την ορθή επανάληψη, με κοινοποίηση στο δήμο Μαρκοπούλου την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ …


Δεν υπάρχουν σχόλια: