Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2021

Εντυπώσεις από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Οικιστών …

Στις 16 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ΓΣ του Συνδέσμου. 

Οι εντυπώσεις μας (αριθμητικά στοιχεία θα αναρτηθούν μόλις τα λάβουμε επισήμως):

  • 1.    Γνωρίσαμε επί τέλους τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γουργιώτη, ο οποίος είχε προσκληθεί και ενημέρωσε τη ΓΣ για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΝΠE. Στις εκλογές του Συνεταιρισμού για ανάδειξη νέου ΔΣ δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες για το προεδρείο και έτσι τo ΔΣ παραμένει το ίδιο για ένα ακόμα 6-μηνο. Αν δεν εμφανιστούν υποψήφιοι ο ΣΥΝΠΕ πρέπει να διαλυθεί. Δεν ανέφερε τίποτε για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στο θέμα της ύδρευσης. Ζητήσαμε το λόγο και είπαμε ότι αυτά πρέπει να λεχθούν στο δήμο και να γίνει ομαλά η μετάβαση της ευθύνης του δικτύου, Η άποψή μας ήταν ότι η ΓΣ του Συνδέσμου και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Προς το τέλος της συνεδριάσεως ο Ταμίας κ. Τζιράνης δήλωσε «από σήμερα δεν έχω καμία ευθύνη για το δίκτυο ύδρευσης και κάντε ότι θέλετε».
  • 2.    Υπήρξε καλή αριθμητικά συμμετοχή και κυρίως προσήλθαν νεότεροι σε ηλικία οικιστές
  • 3.    Ο απολογισμός του προέδρου κ Τάκου ήταν άστοχος και επικεντρώθηκε στο τι πρέπει να γίνει και τι έκαναν άλλοι εκτός του προεδρείου του Συνδέσμου. Το επισημάναμε. Μόνον εγώ ψήφισα λευκό στο ερώτημα της απαλλαγής του ΔΣ από τα πεπραγμένα της χρήσης 2019- 2021.
  • 4.    Ζήτησα το λόγο και είπα ότι ο Οικονομικός Απολογισμός παραπέμπει σε «εν λευκώ διαχείριση» και δεν είναι διαφανής και καλή πρακτική. Επεσήμανα το μεγάλο περίπου 7.000 € αποθεματικό, που παραμένει στο Ταμείο. Δικαιολογήθηκε ως αποθεματικό για τυχόν νομικές υπηρεσίες σε σχέση με την ύδρευση, από τον πρόεδρο κ. Τάκο.  
  • 5.    Οι υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ ανακοινώθηκαν κατά τη ΓΣ. Η τακτική αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη και περιορίζει ή μάλλον ακυρώνει τις απαραίτητες διεργασίες για τη συνεργασία των μελών του νέου ΔΣ. Επίσης την έκθεση των υποψηφίων ως προς του Οικιστές για το πρόγραμμα που θα επιχειρηθεί την επόμενη διετία, καθώς και ένα σχέδιο προϋπολογισμού. Οι απόψεις μας αγνοήθηκαν και πάλι ως συνήθως και μάλλον δε θα καταγραφούν στα Πρακτικά.
  • 6.    Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του προεδρείου της ΓΣ (κ. Καλύβας, πρόεδρος, κα Παππά, γραμματεύς)  

 Το νέο ΔΣ πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά και άμεσα με το θέμα της ύδρευσης. Ίσως η πρόταση μας από το 2019 για την προσωρινή ανάληψη της ευθύνης από το Σύνδεσμο να μοιάζει πλέον ως η μόνη εφικτή λύση. 

ΥΓ: Η ανάρτηση θα συμπληρωθεί με τυχόν νέα στοιχεία ενδιαφέροντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: