Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Μαΐου 19, 2019

Άσκηση πυρασφάλειας στον Οικισμό στις 18 Μαΐου 2019 …

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και είχε καλή συμμετοχή, πράγμα που ευχαρίστησε όλους.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χατζηιωσήφ) σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Μαρκοπούλου (κκ. Παπαδόπουλος και συνεργάτης, με ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα), την Πολιτική Προστασία του δήμου (κ. Σιδέρης, με υδροφόρα,) και εκπροσώπους των Εθελοντών του δήμου.(κ. Χουχούλης, με ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα).

Η εκδήλωση διήρκεσε 2 περίπου ώρες.

Το σχέδιο εκκένωσης του Οικισμού αναμένεται.

Προηγήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και έγιναν πολλές ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις. Συμπέρασμα: Πρόληψη, οργάνωση και άμεση αντίδραση.

Κάτοικοι δοκίμασαν τη σύνδεση των ειδικών σωλήνων στους κρουνούς, την εκτόξευση νερού στη βάση υποτιθέμενης πυρκαγιάς και τη σωστή θέση του σώματος.


Επεξηγήθηκε η χρήση πυροσβεστήρων και του τρόπου χρήσεώς των και έγιναν δοκιμές εκτόξευσης του περιεχομένου σε υποτιθέμενο στόχο.

Υποδείχθηκε η απομάκρυνση της χαμηλής βλάστησης από κάθε επιφάνεια όπως στα πεζοδρόμια και στους ακάλυπτους χώρους, πριν αποξεραθεί και αποτελέσει εύφλεκτη ύλη. Επίσης η αποψίλωση όλων των οικοπέδων από τη χαμηλή βλάστηση και τα κλαδιά των δένδρων σε επαφή με το έδαφος. Ήδη στο Οικισμό έχουν αποψιλωθεί 26 οικόπεδα (για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια). Ωστόσο ο συνολικός αριθμός των προς αποψίλωση οικοπέδων  είναι ακόμα μεγάλος. Το μείζον  άλυτο θέμα είναι η άμεση θρυμμάτιση ή η απομάκρυνση των κλαδιών .

Από τους κατοίκους εκφράστηκε η επιθυμία επανάληψης παρομοίων συναντήσεων και οι αρμόδιοι είναι πρόθυμοι προς τούτο.

Ο Δημήτριος Σωτηρίου ζήτησε από το κ. Παπαδόπουλο να τοποθετηθούν μπάρες και πινακίδες περιορισμού της πρόσβασης – ιδιαίτερα μετά τη δύση του Ηλίου - στους δύο δρόμους εντός του ορεινού όγκου της Περατής, αριστερά για τον ανερχόμενο της οδού Πολυτεχνείου προς το τέλος του Οικισμού. Αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: