Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019

Οδοκαθαριστής ή φροντιστής στον Οικισμό ...

Ζητάμε εδώ και χρόνια να διαθέσει ο δήμος ένα οδοκαθαριστή επί μια (1) ημέρα της εβδομάδας στον Οικισμό. Σημειώστε ότι ο δήμος εισπράττει περίπου 15.000 € το μήνα από δημοτικά τέλη.

Το αίτημα δεν υποβλήθηκε ποτέ επισήμως (γραπτώς) στο δήμο από το Συνεταιρισμό ή το Σύνδεσμο, παρά τις πολλές προσπάθειές μας.

Ο δήμος συστηματικά περιφρονεί το αίτημα και τον αποστολέα και ούτε καν απαντά κατά την προσφιλή του μέθοδο. Ακριβώς για να τονίσει την περιφρόνησή του, την αδράνειά του και την συστηματική παρανομία του.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εναλλακτική λύση. Η απάντηση είναι ναι.

Η πρότασή μας (διατυπώθηκε στις 22/4/2019). Αν κάθε οικία καταβάλλει 5 € μηνιαίως, από τις 200 περίπου οικίες του Οικισμού συγκεντρώνεται το ποσό των 1.000 €. Τα χρήματα αυτά αρκούν για να πληρώνεται σε μηνιαία βάση ένας φροντιστής γενικών καθηκόντων στον Οικισμό (700 € αποζημίωση και 300 € περίπου εισφορές),

Προϋπόθεση είναι όλοι οι οικιστές να είναι συνεπείς στην υποχρέωση αυτή.

Θα περιοριστούμε σε αυτά προς το παρόν αν και έχουμε κάνει σκέψεις και για το καθηκοντολόγιο και τη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου προσώπου.

Πάντως με όσους συζητήσαμε την ιδέα διαπιστώσαμε θετική αντιμετώπιση.

ΥΓ: Αν δεν μπορεί να διαθέτει ο δήμος άνθρωπο τότε πρέπει να υποβάλλουμε αίτημα μείωσης των δημοτικών τελών κατά 5 € μηνιαίως ανά οικία και να αναλάβουμε εμείς την εξεύρεση του φροντιστή. Στην περίπτωση αυτή (η καλύτερη) ο άνθρωπος θα είναι  διαθέσιμος 5 ημέρες την εβδομάδα! Ακούμε και άλλες τυχόν προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: