Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019

Τα καλά να λέγοντα ...

Αναδημοσίευση, για εκείνους που τυχόν δεν λαμβάνουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία ...
_____________

Κυρίες, Κύριοι,

Στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι ενέργειες για την θωράκιση του οικισμού μας σε θέματα πυροπροστασίας. Συγκεκριμένα:
  • Έγινε πλήρης καθαρισμός των καθέτων προς την θάλασσα χωμάτινων δρόμων, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οδοί διαφυγής. Θερμή παράκληση….μην σταθμεύετε αυτοκίνητα στους δρόμους αυτούς.
  • Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός 26 οικοπέδων του οικισμού. Απομένουν πολλά ακόμα για τον επόμενο χρόνο και γίνεται η απαραίτητη προετοιμασία για τον καθαρισμό τους.
  • Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει πλήρης αποκομιδή των κλαδιών/ χόρτων από όλα τα σημεία του οικισμού. Μετά την ημερομηνία αυτή και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, παρακαλούνται όλοι οι οικιστές να μην βγάζουν από το οικόπεδό τους οποιαδήποτε φυτικά απορρίμματα, ακόμα και συσκευασμένα σε σακούλες. Παρακαλούμε ενημερώστε σχετικά και τους κηπουρούς σας και οικιακούς βοηθούς.
  • Έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 18 Μαΐου Εκπαίδευση Πυρασφαλείας με την συνδρομή της Πυροσβεστικής.
  • Έγινε συντήρηση των Πυροσβεστικών κρουνών καθώς και καθαρισμός του χώρου δίπλα σε κάθε κρουνό έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτοι και εύκολα προσβάσιμοι.
  • Έγινε αποτύπωση του δικτύου των κρουνών η οποία και θα παραδοθεί στην πυροσβεστική το επόμενο Σάββατο.
  • Έγινε απογραφή των μανικών και ακροφυσίων πυρόσβεσης (βρίσκονται αποθηκευμένα στο υπόγειο της εκκλησίας) και επιβεβαιώθηκε ότι είναι υπέρ-επαρκή σε αριθμό και σε καλή κατάσταση.
  • Περιμένουμε από τον Δήμο Μαρκοπούλου το σχέδιο εκκένωσης του οικισμού καθώς και την εγκατάσταση σειρήνας συναγερμού στην εκκλησία.
Συνοψίζοντας: Έχουν γίνει πολλά απαραίτητα βήματα, αλλά ακόμα δεν είμαστε ασφαλείς. Χρειαζόμαστε την βοήθεια και συμμετοχή όλων, για να προστατέψουμε τον οικισμό και τις περιουσίες μας.

Φιλικά

Το ΔΣ του οικισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: