Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019

Αποκαλύψεις στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οικισμού στις 13 Οκτωβρίου 2019 …

Απογοητευτήκαμε πλήρως από τις συμπεριφορές των γειτόνων μας του Οικισμού. Κανείς δε φαίνεται να είναι ψύχραιμος και να θέλει να ακούσει τον άλλο.

Ενδεικτικά: Κάποιος λέει ότι είναι ειδικός σε θέματα που σχετίζονται με τον αγωγό επεξεργασμένων λυμάτων που καταλήγει στη Χαμοληά και από τα λεγόμενά του, δε φαίνεται να είναι ενήμερος για το έργο. Περισσότεροι του ενός επιμένουν ότι για την αποκομιδή κλαδιών και χόρτων, το λάδωμα των υπαλλήλων του δήμου είναι η μόνη λύση, ενώ άλλος δηλώνει ότι ο δήμος διαθέτει κανονική υπηρεσία αποκομιδής, την οποία χρησιμοποίησε και πλήρωσε με απόδειξη..

Το κείμενο με τίτλο «Θέματα που πρέπει να αναδεικνύει και να παρακολουθεί ο Οικισμός …»  που αναρτήσαμε τη Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2019 στο Ημερολόγιο του Οικισμού, θελήσαμε να παρουσιάσουμε στη ΕΓΣ, αλλά  προκλήθηκε χάος για άγνωστο λόγο και υποχωρήσαμε και απλά δηλώσαμε ότι θα το καταθέσουμε στα Πρακτικά. Δεν περιμένουμε ότι θα ληφθεί υπόψη.

Η δική μας προσέγγιση είναι τα θέματα να συζητούνται όχι μόνον σε γενικές συνελεύσεις, αλλά σε κάθε ευκαιρία (και μάλιστα δημιουργώντας ευκαιρίες) και να διαμορφώνεται η στρατηγική του Οικισμού, με συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων, για την αντιμετώπιση τους. Δυστυχώς επικράτησε η άποψη που διατυπώθηκε από συμμετέχοντα «η ΓΣ είναι μόνον για να ψηφίζουμε και όχι να διατυπώνονται απόψεις». Δεδομένου όμως ότι η αναγνωσιμότητα των αναρτήσεων του Ημερολογίου είναι πολύ μικρή (και μάλλον οι  κάτοικοι του Οικισμού δεν έλαβαν γνώση των θεμάτων, ούτε και επικοινώνησε κάποιος μαζί μας για να τα συζητήσουμε), θεωρήσαμε ότι έπρεπε να παρουσιαστούν στη ΕΓΣ, ώστε να υπάρξει ενημέρωση των υποψηφίων μελών του νέου ΔΣ και των κατοίκων, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, να δρομολογηθεί η επίλυσή τους και να προληφθούν και να αποτραπούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Εγκαταλείψαμε την ΕΓΣ πριν τερματιστεί, διαβλέποντας αδιέξοδο και άρνηση συζητήσεων επί τους οσίας.

Ελπίζουμε τα υπόλοιπα λιγοστά μέλη της ΕΓΣ που παρέμειναν (σε σχέση με τον αριθμό 180 οικιών του Οικισμού), να έλαβαν τις καλλίτερες αποφάσεις.

Φυσικά το ενδιαφέρον μας για τον Οικισμό, τη λειτουργία του και τα προβλήματά του παραμένει ακέραιο και θα συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στην καλλίτερη δυνατή αντιμετώπισή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: