Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019

Συμβαίνουν πολλά μπροστά στα μάτια μας και εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι ...

Στο τέλος του παραλιακού δρόμου της Χαμοληάς κατασκευάζεται εδώ και πολλούς μήνες (μάλλον) το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων του ΚΕΛ Κρωπίας –Παιανίας, που θα φιλοδωρεί τη Χαμοληά με τα εκλεκτά επεξεργασμένα λύματα των δήμων Κρωπίας (Κορωπίου) και Παιανίας.

Φαίνεται ότι ο εργολάβος κάνει ότι θέλει και κανένας από τα δήμο Μαρκοπουλου δεν θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να παρακολουθεί την εξέλιξη (;) του έργου και τον τρόπο κατασκευής του από τον εργολάβο.

Εδώ και μήνες συσσωρεύονται τεράστιοι όγκοι αδρανών και αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Σε προηγούμενες αναρτήσεις παρουσιάσαμε φωτογραφίες και απευθυνθήκαμε στο δήμο αλλά δε λάβαμε απάντηση.

Παρουσιάζουμε νέες φωτογραφίες που δείχνουν υπολείμματα εκρηκτικών στην παραλία, κάτι που είναι προφανώς επικίνδυνο και παράνομο.









Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, το ΥΠΕΝ, η Περιφέρεια και ο δήμος οφείλουν να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, αν η πρακτική αυτή είναι επικίνδυνη για πρόκληση ρύπανσης, αν τα υπολείμματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς και γιατί γίνεται η συσσώρευση αυτού του τεράστιου όγκου των αδρανών,

Τουλάχιστον η ΜΑΡΚΟ και ο δήμος έπρεπε αντιδράσουν για την περιβαλλοντική και τη συνακόλουθη οικονομική υποβάθμιση της εποχής.

Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: