Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2019

Εκλογές και πάλι, εκλογές προς το καλλίτερο ή προς το χειρότερο; …

Αυτή τη φορά, μετά την παραίτηση του πρόεδρου κ. Α. Χατζηιωσήφ κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευση του Συνδέσμου στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 και την αμέσως μετά παραίτηση όλων σχεδόν των μελών του ΔΣ του Συνδέσμου, προκηρύχθηκαν πολύ πρόωρα εκλογές, ουσιαστικά για τις 13 Οκτωβρίου 2019.

Η εξέλιξη αυτή κατ΄ εμάς είναι μη αναμενόμενη, σχεδόν δραματική και προοιωνίζεται μάλλον δυσάρεστη εξέλιξη στα πράγματα του Οικισμού.

Φαίνεται ότι κανένα μέλος του Οικισμού δεν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο νέο ΔΣ. Ίσως οι πληροφορίες που «κυκλοφορούν» να μην είναι σωστές και μόνον εικασίες και τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Το γεγονός όμως ότι δεν ακούσαμε τίποτε ουσιαστικό και δεν έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες ώστε να διαμορφωθεί μια συνεκτική ομάδα και ένα καλό και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη διετία, αφήνει πικρή γεύση απογοήτευσης, αδιαφορίας και ίσως υποψίες υπόγειων διεργασιών αγνώστων σκοπών και μεθοδεύσεων.

Οι νέοι άνθρωποι που μεγάλωσαν στον Οικισμό και έζησαν την εξέλιξή του, αποστρέφουν το πρόσωπο από τα κοινά επικαλούμενοι φόρτο εργασίας. Έτσι αφήνεται το πεδίο ελεύθερο στους παππούδες και στις γιαγιάδες να διαμορφώσουν το μέλλον του ή να το αφήσουν σε άλλες, εκτός Οικισμού δυνάμεις.

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι κανείς τελικά δεν ενδιαφέρεται για τον Οικισμό, πλην ίσως κάποιων εξαιρέσεων που καταδεικνύεται και από τη συσσώρευση καύσιμης ύλης στις γωνίες των δρόμων και τα σκουπίδια που κυκλοφορηθούν ελεύθερα με τη βοήθεια των δυνατών βόρειων ανέμων. Τα αδέσποτα είναι ίσως η καλλίτερη εικόνα περιγραφής.

Ανάγλυφα παρουσιάστηκε η σημερινή κατάσταση μετά τα γεγονότα που αφορούν την ύδρευση του Οικισμού. Φαίνεται ότι δίχασαν σε βάθος τον Οικισμό και δυστυχώς δε διαφαίνεται εξομάλυνση της κατάστασης.

Εμείς έχουμε πολλάκις εκφράσει τον ενδιαφέρον μας για τον Οικισμό και το μέλλον του, έχουμε πολλάκις αναφερθεί στις αρχές, τη διοίκηση και το δήμο και έχουμε αρκετές φορές υποβάλλει γραπτά υπομνήματα στο Σύνδεσμο από το 2004, που έχουν όμως αγνοηθεί.

Προτείνουμε να διαβάσετε τη ποιο πρόσφατη σχετική ανάρτηση https://vravronapoly.blogspot.com/2019/09/blog-post_11.html . Το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα του Ημερολογίου είναι πολύ μικρή, υποδηλώνει σε κάποιο βαθμό την έλλειψη ενδιαφέροντος.

Παρ’ όλα αυτά, ας ελπίσουμε ότι οι εκλογές θα διαμορφώσουν μια νέα κατάσταση προς όφελος του Οικισμού και όλων ημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: