Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2019

Ας θέσουμε μερικά ερωτήματα για τα έργα στη Χαμοληά …

Στη Χαμοληά οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει προφανώς την κατασκευή του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων του υπό κατασκευή ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας , έχουν συσσωρεύσει εξαιρετικά μεγάλους όγκους αδρανών υλικών και έχουν αλλοιώσει το σχεδόν άθικτο περιβάλλον της περιοχής.

Δείτε αν θέλετε τις σχετικές φωτογραφίες σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Το ερώτημα που αυθόρμητα έρχεται στα χείλη όλων είναι από πού μετεφέρθηκαν τα υλικά; Και τι σκοπό εξυπηρετούν;

Τα λατομεία Μαρκοπούλου δεν έχουν άδεια λειτουργίας, άλλα λατομεία στην περιοχή δεν υπάρχουν και αν τα αδρανή έρχονται από πολύ μακριά και άγνωστο από πού, θα κοστίζει ο κούκος αηδόνι.

Προς τι λοιπόν η συσσώρευση, προς τι η αλλοίωση του περιβάλλοντος, προς τι η απουσία ελέγχων; Επανέρχονται επίσης τα παλιά γνωστά ερωτήματα: τι ακριβώς γίνεται στην περιοχή; πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα; ποιος είναι ο υπεύθυνος, υπάρχουν ΜΠΕ; υπάρχουν εγκρίσεις από την Αρχαιολογία, το Λιμενικό, το ΥΠΕΝ, την Περιφέρεια, το δήμο;

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: