Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2019

74,7 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση δύο ρεμάτων στο Μαρκόπουλο …

Δώσε και μένα μπάρμπα!

Είμαστε τη άποψης ότι η περιοχή μας δέχεται επίθεση εργολάβων για ένα έργο που σχεδιάστηκε επί πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μόλις είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, αποζημιώθηκαν οι καταπατητές της κοίτης του Ερασίνου επί υπουργίας Γεωργίου Σταθάκη το 2016 αν δε κάνουμε λάθος, βγήκε απο το χρονοντούλαπο  επί υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη και τώρα μεγαλοφρονούν οι νέοι κυβερνήτες για ένα έργο στην ιστορική περιοχή της Βραυρώνος, που επί 3.000 χρόνια δεν έχουν κινδυνέψει ζωές, ούτε καν οι περίφημες μπατάλες ντομάτες Βραυρώνος μια και τα μικρά ανώδυνα πλημμυρικά φαινόμενα συμβαίνουν κάθε 2 ή 3 χρόνια και υποχωρούν μετά από λίγες ημέρες.

Έχουμε γράψει περισσότερες της μιας φορές για το θέμα του Ερασίνου, αλλά  κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, ούτε καν του υπουργείου Πολιτισμού, ούτε καν των αρχαιολόγων, ούτε καν των οικολόγων μια και θα γίνουν έργα εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 της Βραυρώνος.

  Αυτόν τον Ερασίνο θέλουν να δαμάσουν τα αντιπλημμυρικά της ΝΔ και των υπουργών της ύστερα από 3.000 και πλέον χρόνια. Απλά, ρωτήστε τον αυθαιρετούχο συμπολίτη μας!

Ελπίζουμε να αντιδράσει η Ορνιθολογική, που σωστά είχε αντιδράσει και το 2004. 

Ο δήμος προφανώς ορέγεται το έργο γιατί θα είναι η αρχή του ξηλώματος του Προεδρικού Διατάγματος 199 του 2003, κατά την εκτίμησή μας, προκείμενου να οικοπεδοποιηθεί η περιοχή.

Το έργο αυτό πιστεύουμε ότι θα διευκολύνει την παροχή λυμάτων σε περίπτωση αστοχίας του ΚΕΛ Κρωπίας -Παιανίας στη θαλάσσια περιοχή της Χαμοληάς Γι' αυτό πρέπει να το σταματήσουμε.

Δε ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μάλλον οι εργολάβοι είναι ισχυρότεροι όλων και θα γίνει το δικό τους.

Πηγή άρθρου: https://porto-rafti.gr/747-εκατ-ευρώ-για-τη-διευθέτηση-δύο-ρεμάτ/?fbclid=IwAR16ZTpNPFCICqKI8LJXTvrJzojRn-hX6as9UAK8w3clhgsHWalVT1Ql74U

Δεν υπάρχουν σχόλια: