Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2019

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων (2ο) στον Οικισμό …

Στις 11 Αυγούστου 2019 αναρτήσαμε στο Ημερολόγιο του Οικισμού, την πρότασή μας για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στον Οικισμό, προκειμένου να εξαλειφθεί η απαράδεκτη εικόνα της οδού Αίγλης (και Λ. Πολυτεχνείου) και να περιοριστούν οι κίνδυνοι έναρξης πυρκαγιάς και να εξαφανιστεί ή να περιοριστεί η εστία μολύνσεων.

Μιλήσαμε με τον κ. Κοσυβάκη, υπεύθυνο της εταιρείας ecoSynergy, της εταιρείας που έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους και έχει τοποθετήσει τέτοιες εγκαταστάσεις και στο δήμο Μακροπούλου.

Η δαπάνη τοποθέτησης των υπογείων κάδων είναι περίπου 10.000 € ανά μονάδα και απαιτείται χρόνος κατασκευής ενός περίπου μηνός.

Τέτοια συστήματα έχουν τοποθετηθεί στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1980, ενώ εμείς ακόμα πετάμε τις σακούλες με τα οικιακά απορρίμματά μας όπου γουστάρουμε.

Η σύσταση του κ. Κοσυβάκη είναι να επικοινωνήσουμε με το δήμο Μαρκοπουλου και όλες οι σχετικές ενέργειες να γίνουν μέσω αυτού.

Ωστόσο ως κάτοικοι του Οικισμού θα μπορούσαμε και πρέπει να συζητήσουμε και την περίπτωση να αναλάβουμε οι ίδιοι τη δαπάνη και να τοποθετήσουμε μια συστοιχία τριών υπογείων κάδων στην αρχή της οδού Αριάδνης, στο σημείο εξόδου από τον Οικισμό, άμεσα. Αν η αποκομιδή γίνεται δυο φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και μια τη χειμερινή περίοδο (συμφωνία με το δήμο) μάλλον δεν θα υπάρξει ανάγκη και δεύτερης εγκατάστασης, ενώ η αποκομιδή θα γίνεται στο 1/5, ίσως και λιγότερο, του χρόνου που απαιτείται σήμερα..

Η εφ’ άπαξ δαπάνη θα είναι 150 € ανά κατοικία και ίσως μπορούμε να διαπραγματευτούμε τον τρόπο αποπληρωμής. Ασφαλώς η πρώτη μας ενέργεια πρέπει να είναι επιστολές από το Συνεταιρισμό και το Σύνδεσμο προς το νέο δήμαρχο κ. Αλλαγιάννη, για την τοποθέτηση της συστοιχίας από το δήμο, το ταχύτερο.

Εναλλακτικά τη δαπάνη μπορεί να αναλάβει ο Συνεταιρισμός, μια και εισπράττει πολύ μεγάλα ποσά από τους Οικιστές, πέραν από τη αξία του καταναλισκόμενου νερού.

Ελπίζουμε ότι όλοι οι Οικιστές θα εκφράσουν τη γνώμη τους και θα γίνει εφικτή η τοποθέτηση των υπογείων καδών άμεσα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: