Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2019

Οι νέες προτάσεις για τον αιγιαλό …

Νέες τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία περιλαμβάνει το «αναπτυξιακό» σχέδιο νόμου, που αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση. Οι ρυθμίσεις είναι στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ακτογραμμή εις βάρος της κοινοχρησίας της. Μάλιστα, περιλαμβάνει και ρύθμιση με την οποία ο (δημόσιος) παλαιός αιγιαλός θα μπορεί να παραχωρείται σε ιδιώτες και να οικοδομείται.

Ευτυχώς που δεν έχουμε τέτοιες παραλίες ...
Οι ρυθμίσεις για τον αιγιαλό, που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», βρίσκονται στο τέταρτο κεφάλαιο του «αναπτυξιακού» σχεδίου νόμου και αφορούν κυρίως τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου (ν. 4607/19). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίμαχες ρυθμίσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα συμπεριληφθούν στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, καθώς συνεκτιμώνται πολιτικά και οι αντιδράσεις που πιθανότατα θα συναντήσουν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 09:10, 5 Σεπτεμβρίου 2019).

Βέβαια αυτά είναι δημοσιογραφικές προσεγγίσεις και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτά θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Καλό είναι λοιπόν να περιμένουμε λίγο και ασφαλώς να συμμετάσχουμε στη διαβούλευση, αν την πάρουμε χαμπάρι.

Ωστόσο οι νέες ρυθμίσεις μπορεί να έχουν καθοριστικό λόγο στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος και λογικά θα πρέπει να συζητήσουμε τις τυχόν θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις.

Αλλά θα ενδιαφερθεί κανείς άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: