Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2019

Κανείς δεν συμπαρίσταται στους νομοταγείς πολίτες …

Στον Οικισμό μας αναδεικνύονται σε μείζονα θέματα η αποκομιδή των σκουπιδιών (κοινώς στέρεών απορριμμάτων) και κλαδιών και άλλων υπολειμμάτων κήπων και τα αδέσποτα σκυλιά.

Και για τα δυο θέματα υπευθύνους είναι ο δήμος Μαρκοπούλου. Ο οποίος έχει βρει την εξαιρετική λύση του προβλήματος να μην απαντά στις καταγγελίες και εκκλήσεις των πολιτών, δείχνοντας απόλυτη περιφρόνηση, ανικανότητα, τεμπελιά και ανευθυνότητα. Σημειώστε ότι ο δήμος εισπράττει μηνιαίως περί τις 15.000 €, από δημοτικά τέλη και η μόνη σχεδόν δαπάνη είναι ο δημοτικός φωτισμός και η όποτε θέλει απομάκρυνση των απορριμμλατων.

Επικοινωνήσαμε με το αστυνομικό Τμήμα Μαρκοπούλου και ζητήσαμε και πάλι (το κάναμε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, αλλά δε γνωρίζουμε το αποτέλεσμα) να έρθει περιπολικό και να καταγράψει την κατάσταση και να προωθήσει τα ευρήματα στα ανώτερα και αρμόδια κλιμάκια.

Η απάντηση του αξιωματικού υπηρεσίας: ήδη έχουν γίνει πολλές καταγγελίες και μηνύσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μήνυση. Του είπαμε ότι δεν μπορούμε να ακολουθούμε μια διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί ύστερα από χρόνια πιθανώς και τα ξερά κλαδιά μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά άμεσα, όπως και άμεσα μπορεί τα αδέσποτα σκυλιά να επιτεθούν σε πολίτες ή/και παιδιά.

Η απάντηση: αυτοί είναι οι νόμοι και θα πρέπει να τους αποδεχτείτε.

Κατανοητό, αλλά αν η αστυνομία έχει μάθει απέξω τους νόμους και περιμένει να συμβούν δραματικά γεγονότα για να ασχοληθεί, τότε γιατί υφίσταται;

Ηθικό συμπέρασμα: Βρείτε λύση μόνοι σας. Οι αρχές είναι εγκατεστημένες σε γραφεία και , καπνίζουν (Δευτέρα 8 Ιουλίου στο αστυνομικό Τμήμα Μαρκοπούλου κ. Κικίλια) και απλά περιμένουν να περάσει το ωράριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: